Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nizozemska zabranila prodaju halucinogenih gljiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemske vlasti odlučile su zabraniti prodaju halucinogenih gljiva, čime su zadali težak udarac prodavačima i brojnim turistima koji ih tamo dolaze konzumirati.

Ministar zdravstva Ab Klink i ministar pravosuđa Hirsch Ballin dogovorili su promjenu zakona o drogama, kojom se zabranjuje uzgoj i prodaja halucinogenih gljiva.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve"

Ta odluka donesena je usred oštre rasprave u Nizozemskoj izazvane sve češćim incidentima posljednjih nekoliko mjeseci.

"Broj incidenata nakon konzumiranja tih gljiva narastao je s 55 2004. godine na 129 prošle godine. Ove godine već smo zabilježili više od stotinjak incidenata, uglavnom u Amsterdamu, rekla je jedna glasnogovornica ministarstva zdravstva.

U ožujku se jedna 17-godišnja Francuskinja nakon jela od tih gljiva bacila s mosta u Amsterdamu i poginula. Nakon konzumiranja tih gljiva zabilježeno je više incidenata u kojima su sudjelovali agresivni i paranoični turisti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene