Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe u petak je odbacio pozive afričkih i zapadnih zemalja na ostavku, u zadnje vrijeme sve češće s obzirom na sve izraženiju humanitarnu krizu u njegovoj zemlji, odgovorivši svima: 'Zimbabve mi pripada'.


'Nikad, sigurno nikad neću prodati svoju zemlju', rekao je 84-godišnji predsjednik, na vlasti posljednjih 28 godina, dodavši kako mu Zimbabve pripada.

Vezani članci Snimljen razgovor Matije Posaveca Znanstvenik o korupciji i Hrvatima: "Čačićeva izjava o Posavcu je vodič kako se izvući iz takve situacije" Radimir Čačić Čačić o posrnulom međimurskom županu Posavcu: "Morao bi biti debilan da prizna mito. On je tada to primio u kampanji i to nije problem"

'Nećete me uznemiriti svojim zahtjevima', odgovorio je svima iz afričkih i zapadnih zemalja koji traže njegov odlazak s vlasti. 'Možete mi prijetiti dekapitacijom, ali činjenica je da Zimbabve pripada nama, a ne Britancima'.  

>> Bush traži Mugabeov odlazak

>> Zimbabve: Oporba dobiva kontrolu nad vladom i policijom, Mugabeu vojska

>> Zimbabve: Mugabe postigao dogovor s odmetnutom frakcijom MDC-a

Na kongresu svoje Afričke nacionalne unije Zimbabvea - Domoljubne fronte, koji se održava u gradu Binduri govorio je protiv ponovne kolonizacije koja predstavlja prijetnju Zimbabveu, ukoliko on ne bude predsjednik te države.