Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mugabe odbija dati ostavku

'Nikad neću prodati svoju zemlju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe u petak je odbacio pozive afričkih i zapadnih zemalja na ostavku, u zadnje vrijeme sve češće s obzirom na sve izraženiju humanitarnu krizu u njegovoj zemlji, odgovorivši svima: 'Zimbabve mi pripada'.

'Nikad, sigurno nikad neću prodati svoju zemlju', rekao je 84-godišnji predsjednik, na vlasti posljednjih 28 godina, dodavši kako mu Zimbabve pripada.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

'Nećete me uznemiriti svojim zahtjevima', odgovorio je svima iz afričkih i zapadnih zemalja koji traže njegov odlazak s vlasti. 'Možete mi prijetiti dekapitacijom, ali činjenica je da Zimbabve pripada nama, a ne Britancima'.  

>> Bush traži Mugabeov odlazak

>> Zimbabve: Oporba dobiva kontrolu nad vladom i policijom, Mugabeu vojska

>> Zimbabve: Mugabe postigao dogovor s odmetnutom frakcijom MDC-a

Na kongresu svoje Afričke nacionalne unije Zimbabvea - Domoljubne fronte, koji se održava u gradu Binduri govorio je protiv ponovne kolonizacije koja predstavlja prijetnju Zimbabveu, ukoliko on ne bude predsjednik te države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene