Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pingvini u Čileu

Nikad ne biste pogodili tko ugrožava njihove živote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamere su snimile jednog mladunca, starog tek tri tjedna, kako gleda iz svog gnijezda i čeka roditelje da se vrate s hranom. Ali, ako ih još neko vrijeme ne bude, možda se vrate u prazno gnijezdo.

Populacija čileanskih Humboldtovih pingvina ugrožena je zbog invazije štakora, upozoravaju stručnjaci. 

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

Štakori veličine i do 20 centimetara, počeli su jesti jaja i mladunce pingvina, i neki se stručnjaci boje da bi, ako se štakori s tog područja ne iskorijenjene, Humboldtovi pingvini mogli izumrijeti, javlja AP.

'Pronašli smo obitavališta štakora u blizini gnijezda pingvina. Također smo pronašli i izmet štakora u gnijezdima te jaja koja su bila netaknuta kada smo ih obišli prvi put, a već idući put su bila razbijena', ispričala je veterinarka Paula Arce

>> Pingvini se izgubili na putu za Patagoniju, pa zaplivali s brazilskim kupačima

Ove pingvine, osim štakora, ugrožava i izmjena morskih struja, galebovi te pelikani pod čijom se težinom urušavaju krhke zemljane špilje u kojima se nalaze gnijezda pingvina. Mladunci su o roditeljima ovisni desetak tjedana, a tek nakon toga mogu samostalno loviti hranu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene