Policija je u najvećem nigerijskom gradu Lagosu oslobodila 19 žena i djevojaka koje su većinom bile otete, nakon čega su ih silovali otmičari koji su planirali prodati bebe.

Galerija


Žene i djevojke, od 15 do 28 godina, namamljene su iz raznih krajeva Nigerije obećanjem da će dobiti posao, rekla je lagoška policija u ponedjeljak. Pronađeno je četvero djece.

Vezani članci Branko Burić Jeste li ga vidjeli? U Otočcu nestao muškarac, policija moli za pomoć Novakovec: Policijski očevid u kući u kojoj je pronađeno tijelo žene Policija traži ubojicu: Na tijelu žene (77) iz Novakovca pronađene višestruke ozljede

"Tvornice beba" najčešće su u dijelovima istočne Nigerije. "Osumnjičenici su većinom otimali mlade žene kako bi zatrudnile i prodali djecu potencijalnim kupcima. Djevojke su bile namamljene pričom o zaposlenju u kućanstvima", rekao je glasnogovornik policije Bala Elkana.

"Dječaci su prodani za 500 tisuća naira (cca 9500 kuna), a djevojčice za 300 tisuća naira (cca 5700 kuna)", dodao je. Žrtve su dovedene u Lagos iz južnih i istočnih država Rivers, Cross River, Akwa Ibom, Anambra, Abia i Imo.

Elkana je rekao da je akcija izvedena 19. rujna, ali je držana u tajnosti kako bi policija mogla uhititi osumnjičene.

Dvije žene, od 40 i 54 godine, uhićene su, a policija još uvijek traga za trećom. Prošloga tjedna je oko 400 dječaka i muškaraca, od kojih su neki imali pet godina i bili okovani, oslobođeno u Kaduni, gradu na sjeveru Nigerije.