Nicolas Maduro (Foto: AFP)
Nicolas Maduro (Foto: AFP) Foto: Afp

Venezuela i Sjedinjene Američke Države još uvijek raspravljaju o statusu američkih diplomata u Caracasu prije istjeka roka koji je predsjednik Nicolas Maduro naredio za njihov odlazak sljedećeg tjedna, izjavio je u petak venezuelanski ministar vanjskih poslova.


Na tiskovnoj konferenciji u Ujedinjenim narodima, ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza izjavio je da će se venezuelanski dužnosnici sastati s posebnim američkim izaslanikom za Venezuelu, Elliottom Abramsom, kako bi razgovarali o statusu američkih diplomata u Venezueli.

Vezani članci Gina Raimondo Kinesko i američko ministarstvo trgovine surađivat će u rješavanju nesuglasica U pucnjavi u Coloradu ubijeno 10 ljudi - 4 Otkriven identitet višestrukog ubojice iz Colorada, motiv još uvijek nepoznat

Venezuelanske su vlasti početkom tjedna iz države protjerale zastupnike Europskog parlamenta koji su htjeli posjetiti "privremenog predsjednika Juana Guaidoa". 

"Problem nije u tome što nas se ne pušta u zemlju, nego što se privremenom predsjedniku ne dopušta da se sastane sa stranim vlastima u Venezueli", rekao je Esteban Gonzalez Pons, jedan od petero europskih zastupnika iz redova Europske pučke stranke.

Maduro ne dopušta pomoć jer tvrdi da zemlja nije u krizi

Venezuelski predsjednik Nicolas Maduro naredio je u četvrtak zatvaranje kopnene granice s Brazilom, nakon prepirke vezane za stranu humanitarnu pomoć koja je u tu zemlju trebala stići preko Brazila.

Maduro ne dopušta da u zemlju uđe pomoć jer tvrdi da Venezuela nije u krizi. Juan Guaido namjerava s konvojem vozila iz Kolumbije donijeti humanitarnu pomoć koja je spremna u skladištima. Međutim, Maduro je rekao da je spreman blokirati granicu s Kolumbijom.

''Nadajmo se da predsjednik Kolumbije, Ivan Duque, neće slijediti naredbe Donalda Trumpa i tražiti nasilje na granici. Držim odgovornim gospodina Ivana Duquea za bilo kakvo nasilje koje se može dogoditi na granici između Cucute i Venezuele. Između Kolumbije i Venezuele'', rekao je Maduro. (Hina/B.F.M.)