Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok je sljedeći tjedan

Maduro im naredio odlazak iz države: Venezuela i SAD još raspravljaju o statusu američkih diplomata u Venezueli

Nicolas Maduro (Foto: AFP)
Nicolas Maduro (Foto: AFP) Foto: Afp
Venezuela i Sjedinjene Američke Države još uvijek raspravljaju o statusu američkih diplomata u Caracasu prije istjeka roka koji je predsjednik Nicolas Maduro naredio za njihov odlazak sljedećeg tjedna, izjavio je u petak venezuelanski ministar vanjskih poslova.

Na tiskovnoj konferenciji u Ujedinjenim narodima, ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza izjavio je da će se venezuelanski dužnosnici sastati s posebnim američkim izaslanikom za Venezuelu, Elliottom Abramsom, kako bi razgovarali o statusu američkih diplomata u Venezueli.

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u - 4 Kriza se nastavlja Kroz Meksiko se prema SAD-u kreće karavana migranata: Na granice stiže i konvoj Trumpovih pristaša Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez

Venezuelanske su vlasti početkom tjedna iz države protjerale zastupnike Europskog parlamenta koji su htjeli posjetiti "privremenog predsjednika Juana Guaidoa". 

"Problem nije u tome što nas se ne pušta u zemlju, nego što se privremenom predsjedniku ne dopušta da se sastane sa stranim vlastima u Venezueli", rekao je Esteban Gonzalez Pons, jedan od petero europskih zastupnika iz redova Europske pučke stranke.

Maduro ne dopušta pomoć jer tvrdi da zemlja nije u krizi

Venezuelski predsjednik Nicolas Maduro naredio je u četvrtak zatvaranje kopnene granice s Brazilom, nakon prepirke vezane za stranu humanitarnu pomoć koja je u tu zemlju trebala stići preko Brazila.

Maduro ne dopušta da u zemlju uđe pomoć jer tvrdi da Venezuela nije u krizi. Juan Guaido namjerava s konvojem vozila iz Kolumbije donijeti humanitarnu pomoć koja je spremna u skladištima. Međutim, Maduro je rekao da je spreman blokirati granicu s Kolumbijom.

''Nadajmo se da predsjednik Kolumbije, Ivan Duque, neće slijediti naredbe Donalda Trumpa i tražiti nasilje na granici. Držim odgovornim gospodina Ivana Duquea za bilo kakvo nasilje koje se može dogoditi na granici između Cucute i Venezuele. Između Kolumbije i Venezuele'', rekao je Maduro. (Hina/B.F.M.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene