Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer ispitan kao svjedok

Nezapamćeni SKANDAL u Češkoj: Uhićena predstojnica ureda premijera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Češkoj uhićenja u samom vrhu vlasti.

U sjedište češke vlade policija je upala pola sata nakon ponoći kada je završila sjednica. Policajci iz odjela za borbu protiv organiziranog kriminala uhitili su jednu od najbližih suradnica premijera Petra Nečasa. Jana Nađova predstojnica je njegovog ureda, dugogodišnja suradnica, a prema češkim medijima i bliska prijateljica.

>> VIDEO Češki predsjednik mrtav pijan na državnoj ceremoniji?!

Policija je posjetila i premijera, ispitan je kao svjedok. Komentara iz njegovog ureda nema. Premijer se ne pojavljuje, glasnogovornik ne javlja na telefon. Nečasova vlada otkad je preuzela vlast 2010te dobila je pohvale zbog političke volje za istraživanje korupcije. 'Korupciju smatramo najvećim društvenim zlom, ne samo sa sociološkog stajališta već i gospodarskog. Ništa poput korupcije ne uništava povjerenje građana u državu', kazao je Nečas.

Pročitajte i ovo Krađa automobila Velika zarada Pala organizirana banda, 7 godina krali automobile u Zagrebu i okolici: Ukrali najmanje 20 vozila, pogledajte kako su izgledale njihove akcije Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu"

U racijama u nekoliko gradova sudjeluje 400 policajaca. Prema neslužbenim informacijama uhićen je i bivši šef kluba zastupnika Nečasove stranke. Bivši ministar poljoprivrede, direktor robnih rezervi i nekadašnji šef vojne obavještajne agencije. Nagađa se kako je najvjerojatnije riječ o slučaju s namještanjima u javnoj nabavi tijekom posljednje tri godine. U tijeku su racije i u ministarstvu obrane, nekim poslovnim zgradama i gradskoj upravi prijestolnice. Predsjednik je premijera, čelnika oporbe i šefa policije pozvao na sastanak sutra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene