Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osim u Sandy Hooku

Newtown: Od danas ponovno nastava u školama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz pojačane sigurnosne mjere i s još uvijek velikim tenzijama među roditeljima, škole u Newtownu u utorak su prvi put otvorila svoja vrata nakon stravičnog pokolja u kojem je živote izgubilo dvadesetero djece i šestero odraslih, javljaju američki mediji.

Vrata svih škola, osim Sandy Hook u kojoj se zbio masakr, u utorak su ponovno otvorena, a život se u gradu, barem naizgled, polagano vraća u rutinu.

U ponedjeljak su pokopana dvojica ubijenih šestogodišnjaka. To su prva dva u nizu teško podnošljivih pogreba koji će se, kako prenosi CBS, obaviti tijekom tjedna u Newtownu. Za utorak je planiran pogreb još jednog djeteta i nekoliko bdijenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opsjednut gejmanjem Masovni ubojica Lanza umislio da je lik iz videoigrice? Slika nije dostupna Nakon masakra Brat ubojice 20-ero djece: I ja sam žrtva

>> Nakon pokolja u Newtownu, velika većina Amerikanaca za jaču kontrolu oružja

Iako nastava u utorak ponovno počinje u svim školama Newtowna osim u Sandy Hooku, neki roditelji odlučili su svoju djecu poštedjeti odlaska u škole.

Petnaestogodišnji sin Suzy DeYoung trebao bi danas ponovno krenuti na nastavu u srednju školu, no njegova majka novinarima je kazala da bi ga bila pustila da ostane kod kuće da je izrazio takvu želju. "Mislim da želi ponovno ići u školu. Također mislim da je nastavak rutine dobra zamisao, a to su nam rekli i psiholozi", rekla je Suzy. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene