Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove vremenske neprilike

VIDEO: Nisu ni počistili nered od Sandy, a već im stigla nova oluja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Život u New Yorku i New Jerseyu taman se počeo vraćati u nekakvu normalu, no sve je poremetila hladna fronta, koja sa sobom nosi kišu i snijeg te vjetar na mahove brži od sto kilometara na sat.

Ni deset dana nakon što je superoluja Sandy poharala istočnu obalu Sjedinjenih Država, stanovnici na području New Jerseya i New Yorka suočeni su s novim vremenskim neprilikama. Ovoga puta nije riječ o uraganu, već o tipičnoj zimskoj oluji (koja je, doduše, malo uranila), no problem je što dobar dio stanovništva nije uspio popraviti oštećenja na svojim domovima, a još oko 600.000 kućanstava nije dobilo ni struju pa se sada trebaju snaći kako preživjeti nagli nalet hladnoće.

Pročitajte i ovo Snijeg u Ukrajini Ima i poginulih Snježni užas hara Balkanom: "Nikome nije ugodno, svi preživljavamo na niskim temperaturama" Ilustracija Zimsko vrijeme Stiže novi snijeg: Izdana upozorenja za dio Hrvatske

>> U New Yorku planiraju nove evakuacije, stiže još jedna oluja

Meteorolozi su najavili jaku kišu, na višim predjelima velike snježne nanose te nove poplave na priobalju. Vjetar bi na mahove moga puhati i brže od 100 kilometara na sat.

Prvi znaci oluje vidjeli su se već danas, a najgore bi trebalo uslijediti tijekom sljedećih dan ili dva. 'Jak vjetar u kombinaciji s natopljenim tlom koje je iza sebe ostavila Sandy dovest će do novog rušenja stabala i dalekovoda', izjavila je za CNN meteorologinja Sarah Dillingham, najavljujući da bi se broj kućanstava bez struje ponovno mogao povećati.

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg zasad nije donio odluku o obveznoj evakuaciji, ali je naredio zatvaranje svih parkova, plaža i igrališta. Sugrađane je pozvao da ne kreću na put bez prijeke potrebe.

Osim u cestovnom, očekuju se i novi problemi u zračnom prometu. Zapravo, red letenja nije se još u potpunosti normalizirao od Sandynog naleta, a sada se predviđa nova količina otkazanih domaćih i stranih letova s najvećih njujorških aerodroma. Već je danas otkazano najmanje 600 letova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene