Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Top 10 svjetskih metropola

New York - najatraktivniji svjetski poslovni centar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema svjetskom istraživanju top 10 svjetskih metropola, konzultantske kuće A.T.Kearney, najatraktivniji grad i dalje je New York kao svjetski poslovni centar.

London ima najveće ljudske potencijale i najbogatiji kulturni život. Washington je grad politike, međunarodnih organizacija, ambasada. Slijede Tokio, Pariz, Hong Kong, Chicago, Los Angeles, Singapur, Sydney i Seul.

Pročitajte i ovo U trgovačkom centru u Sydneyju muškarac je napadao prolaznike nožem, ubila ga je policija - 11 Horor VELIKA GALERIJA Suze na licima, majke s djecom u nevjerici: Šokantan napad blokirao centar Sydneyja Slika nije dostupna Up Concept VW predstavio taxi na struju

>> Niz metropola nalazi se na smrtonosnim pločama

U odnosu na 2008. jedino novo ime je Sydney koji se probio na deveto mjesto zbog napretka u komunikacijama. U studiji se također naglašava da kako ljudi sve više sele s farme u gradove, ali i sa Zapada na Istok. Zato je i među deset gradova 5 azijskih i pacifičkih, dok su tek dva američka.

Autori studije su gledali utjecaj grada, integraciju s globalnim tržištima, kulturom i inovacijama. Ove je godine u obzir uzeto 65 gradova iz cijelog svijeta. Samo četiri grada s liste su ujedno i glavni gradovi, tako da tradicionalna politička vlast više nije važan faktor u važnosti tog grada na globalnoj razini, piše magazin Foreign policy.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene