Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema svjetskom istraživanju top 10 svjetskih metropola, konzultantske kuće A.T.Kearney, najatraktivniji grad i dalje je New York kao svjetski poslovni centar.


London ima najveće ljudske potencijale i najbogatiji kulturni život. Washington je grad politike, međunarodnih organizacija, ambasada. Slijede Tokio, Pariz, Hong Kong, Chicago, Los Angeles, Singapur, Sydney i Seul.

Vezani članci Slika nije dostupna Osuđeni Britanci koju su planirali napad na newyoršku burzu Slika nije dostupna Pad cijena nafte potaknuo kupovinu dionica

>> Niz metropola nalazi se na smrtonosnim pločama

U odnosu na 2008. jedino novo ime je Sydney koji se probio na deveto mjesto zbog napretka u komunikacijama. U studiji se također naglašava da kako ljudi sve više sele s farme u gradove, ali i sa Zapada na Istok. Zato je i među deset gradova 5 azijskih i pacifičkih, dok su tek dva američka.

Autori studije su gledali utjecaj grada, integraciju s globalnim tržištima, kulturom i inovacijama. Ove je godine u obzir uzeto 65 gradova iz cijelog svijeta. Samo četiri grada s liste su ujedno i glavni gradovi, tako da tradicionalna politička vlast više nije važan faktor u važnosti tog grada na globalnoj razini, piše magazin Foreign policy.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju