Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo dječje igralište izgrađeno je još 2009. godine, a već godinama su smijeh i veselje djece, zamijenili su smrad fekalija, otpad i opća zapuštenost.


Unutar samog igrališta, koje se nalazi u beogradskom naselju Banjica, novinar Telegrafa gotovo je gazio po iskorištenim injekcijama i mokraći, a tragovi paljenja vatre su vidljivi posvuda. Katastrofalno stanje igrališta, zabilježio je i kamerom.

Vezani članci Tijelo patrijarha Irineja izloženo u Sabornoj crkvi sv. Arhangela Mihaila - 1 Korona bjesni, baba se češlja: Na ispraćaju patrijarha Irineja vjernici ljubili križ i pokrov na lijesu Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 6 "Gorim, gorim, spasite me!": 15-godišnjakinja gotovo ostala zarobljena u plamenoj stihiji koja je gutala stan na 10. katu

Tijekom večeri i noći, to je zapišteno dječje igralište leglo narkomana i pijanaca, a u njemu se skupljaju i beskućnici. Građani koji žive u neboderima oko igrališta tvrde kako je ono prestalo raditi zbog "tehničkih razloga", a otad se pretvorilo u pravu kuću strave i užasa.

Izvana, igralište se doima normalno, no unutra vlada posve druga priča. Ono što je bilo namjenjeno djeci za igru, već je godinama postalo igralište iz noćne more.

Rezidenti Banjice tvrde da im se djeca nemaju više gdje igrati i da igralište predstavlja i područje opasno po zdravlje, ne samo njihove djece, nego bilo koga. Vlasti po tom pitanju zasad nisu učinile ništa.

Pogledajte snimku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook