Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Šokantno otkriće

Neurolog pogrešno liječio više od 1000 pacijenata, 44 su umrla: Svakom petom promijenjena je dijagnoza nakon revizije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pregledom kliničke dokumentacije 44 pacijenta koja su umrla tijekom liječenja bivšeg neurologa Michaela Watta otkriveno je da je među svim dijagnozama koje je postavio njih čak 45 posto bilo pogrešno.

Više od 2500 neuroloških pacijenata u Sjevernoj Irskoj 2018. godine pozvano je na ponovnu procjenu njihovih zdravstvenih slučajeva.

Neovisna istraga ustanovila je da je neurolog Michael Watt mahom davao pogrešne dijagnoze, koje su potencijalno dovele do smrti 44 pacijenta. Također je rečeno da je Belfast Health Trust, za koji radi, činio propust prekasno reagirajući.

Pregledavajući slučajeve preminulih pacijenata, Kraljevski liječnički koledž istaknuo je zabrinutost zbog donošenja krivih odluka i tada je odlučeno da će se ponovno pregledati svi slučajevi. Sada su stigli rezultati i njih čak 45 posto dobilo je pogrešne dijagnoze, izvijestio je BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevjerojatan slučaj iz Zadra Otpustili je bez boce s kisikom koja joj je neophodna za život, ali tu drami nije bio kraj: "U tom su mi se trenu odsjekle noge"

U listopadu prošle godine Watt je izbrisan iz medicinskog registra nakon što je podnio dobrovoljnu prijavu, što znači da nadležna služba nije mogla saslušati optužbe o njegovu radu na sudu.

Pročitajte i ovo Starac u hodniku bolnice, Ilustracija DUGA LISTA ČEKANJA Beskrajna tuga! Na hodniku bolnice 11 sati čekao krevet pa preminuo: ''Kateter mu je bio zaglavljen. Gdje je dostojanstvo?''

Watt je liječio pacijente različite dobi, a najmlađi je imao samo 14 godina. Neke od dijagnoza koje su dobivali su multipla skleroza, epilepsija i sl., a nakon revizije svaka peta je promijenjena. 

Trust se ispričao pacijentima, a obitelji preminulih moći će zatražiti njihove ponovne obdukcije kako bi utvrdile je li uzrok smrti ljudska pogreška.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene