Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao jezivu poruku

NEUROKIRURG-MONSTRUM 'Spreman sam postati hladnokrvni ubojica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teksaške vlasti optužile su lokalnog neurokirurga da je svoje znanje, vještine i kirurški pribor koristio kao "smrtonosno oružje" prilikom operativnih zahvata nad svojim pacijentima.

Christopher Duntsch (44) suočen je s ozbiljnim optužbama nakon što su vlasti u Dallasu dobile uvid u njegovu elektroničku poštu, gdje je u jednom emailu svojoj djevojci napisao da je spreman postati "hladnokrvnim ubojicom".

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u; ilustracija - 5 Migrantska kriza u SAD-u "Dolazi gotovo milijun ljudi!": Totalni kaos na granici, približava se konvoj kamiona, broje se prve žrtve Migranti u SAD-u; ilustracija - 1 Stvarna prijetnja ili kampanja Ustavnoj krizi SAD-a ne nazire se kraj: "Nije lako razgovarati s osobom koja za sebe kaže da je božji poslanik"

Tužiteljstvo okruga Dallas ističe da je Dunstch "namjerno, sa znanjem i bezobzirno" nanio štetu najmanje 15 pacijenata koji su kod njega prošli operaciju kralježnice u periodu između 2011. i 2013. godine. Dunstch je 2013. godine ostao i bez liječničke licence, koju mu je oduzela teksaška medicinska komisija.

Za kolege je bio 'sociopat'

Za svoje bivše kolege u bolnici Dallas Medical Center, on je bio "sociopat". Vlasti ga optužuju za širok spektar nesavjesnog liječenja, koji uključuje krivo umetanje vijaka i ploča duž kralježnice pacijenata, ostavljanja spužve u jednom od pacijenata, rezanje bitne vene u drugom i druge slučajeve.

Isto tako, taj je neurokirurg operirao i na krivom dijelu kralježnice jednog pacijenta, oštetio mu živce te ostavio jednu ženu s posljedicama kroničnih bolova i ovisnu o invalidskim kolicima, piše u optužnici, koju prenosi Washington Post.

Prijatelja učinio paraplegičarom jer je bio na kokainu

U jednom posebno zastrašujućem slučaju, Duntsch je proveo operativni zahvat nad svojim cimerom i prijateljem, nakon noći provedene pod utjecajem kokaina. Njegov cimer i prijatelj je nakon operacije ostao kvadriplegičar.

Optužen je tek u srpnju i to nakon što je tužiteljstvo dobilo uvid u njegov email djevojci, u kojem je napisao što je spreman učiniti.

"Spreman sam napustiti ljubav, pažnju i dobrotu te strpljenje koje miješam sa svim ostalim što jesam te postati hladnokrvni ubojica", napisao je Duntsch, navodno u prosincu 2011. godine u navedenom emailu.

Tereti ga se za pet slučajeva teškog fizičkog nasrtaja s posljedicom teških tjelesnih ozljeda, jednim slučajem nanošenja ozljeda starijoj osobi, a svi se ti slučajevi odnose na četiri teško oštećene osobe i jednoj ženi koja je umrla u srpnju 2012. godine.

Sud mu je odredio jamčevinu od 600.000 dolara i odbio je smanjiti nakon što se ovaj žalio. Njegova braniteljica smatra da je interpretiranje emaila prenapuhano te da se isti mogao shvatiti i kao običan sarkazam. "Mislim da svi pripisuju daleko previše tom emailu", kazala je, a slučajeve ozljeđivanja pacijenata nazvala je klasičnim slučajem loše liječničke prakse.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene