Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teksaške vlasti optužile su lokalnog neurokirurga da je svoje znanje, vještine i kirurški pribor koristio kao "smrtonosno oružje" prilikom operativnih zahvata nad svojim pacijentima.


Christopher Duntsch (44) suočen je s ozbiljnim optužbama nakon što su vlasti u Dallasu dobile uvid u njegovu elektroničku poštu, gdje je u jednom emailu svojoj djevojci napisao da je spreman postati "hladnokrvnim ubojicom".

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Evo čime je profesorica španjolskog razbjesnila roditelje Slika nije dostupna Kćer (6) natjerala da snima njezin seks sa šestoricom!

Tužiteljstvo okruga Dallas ističe da je Dunstch "namjerno, sa znanjem i bezobzirno" nanio štetu najmanje 15 pacijenata koji su kod njega prošli operaciju kralježnice u periodu između 2011. i 2013. godine. Dunstch je 2013. godine ostao i bez liječničke licence, koju mu je oduzela teksaška medicinska komisija.

Za kolege je bio 'sociopat'

Za svoje bivše kolege u bolnici Dallas Medical Center, on je bio "sociopat". Vlasti ga optužuju za širok spektar nesavjesnog liječenja, koji uključuje krivo umetanje vijaka i ploča duž kralježnice pacijenata, ostavljanja spužve u jednom od pacijenata, rezanje bitne vene u drugom i druge slučajeve.

Isto tako, taj je neurokirurg operirao i na krivom dijelu kralježnice jednog pacijenta, oštetio mu živce te ostavio jednu ženu s posljedicama kroničnih bolova i ovisnu o invalidskim kolicima, piše u optužnici, koju prenosi Washington Post.

Prijatelja učinio paraplegičarom jer je bio na kokainu

U jednom posebno zastrašujućem slučaju, Duntsch je proveo operativni zahvat nad svojim cimerom i prijateljem, nakon noći provedene pod utjecajem kokaina. Njegov cimer i prijatelj je nakon operacije ostao kvadriplegičar.

Optužen je tek u srpnju i to nakon što je tužiteljstvo dobilo uvid u njegov email djevojci, u kojem je napisao što je spreman učiniti.

"Spreman sam napustiti ljubav, pažnju i dobrotu te strpljenje koje miješam sa svim ostalim što jesam te postati hladnokrvni ubojica", napisao je Duntsch, navodno u prosincu 2011. godine u navedenom emailu.

Tereti ga se za pet slučajeva teškog fizičkog nasrtaja s posljedicom teških tjelesnih ozljeda, jednim slučajem nanošenja ozljeda starijoj osobi, a svi se ti slučajevi odnose na četiri teško oštećene osobe i jednoj ženi koja je umrla u srpnju 2012. godine.

Sud mu je odredio jamčevinu od 600.000 dolara i odbio je smanjiti nakon što se ovaj žalio. Njegova braniteljica smatra da je interpretiranje emaila prenapuhano te da se isti mogao shvatiti i kao običan sarkazam. "Mislim da svi pripisuju daleko previše tom emailu", kazala je, a slučajeve ozljeđivanja pacijenata nazvala je klasičnim slučajem loše liječničke prakse.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook