Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jer dogovaraju zabranjene brakove

Neudatim Indijkama zabranjeno korištenje mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neudanim ženama u indijskom selu zabranjeno je korištenje mobitela. Na taj način želi ih se spriječiti u dogovaranju zabranjenih brakova, što se kažnjava smrću.

Vijeće sela Lank, na sjeveru Indije, neoženjenim je muškarcima ipak dozvolilo korištenje mobitela, ali samo pod budnim okom roditelja. Lokalna udruga za ženska prava kritizira mjere kao zaostale i nepoštene, piše AP.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Digitalno selo VAŽAN PROJEKT Prvo digitalno selo: Budućnost je stigla i u Hrvatsku, pogledajte kako izgleda suvremeni uzgoj pšenice

U tom konzervativnom hinduističkom selu zabranjeno se ženiti izvan vlastitog klana ili s nekim koga članovi obitelji ne odobravaju. 34 para su pobjegla, a osam njih su pronašli i ubili članovi njihovih obitelji, piše The Inquirer. Nekima su čak odrubljene glave.

>> Indija: Zapadnjacima rađaju djecu za 23.000 dolara

Teorija vijeća je kako će zabranom korištenja mobitela mlade spriječiti da se dogovore za bijeg s osobom u koju su se zaljubili. Odluka se odnosi na oko 50 tisuća ljudi, a potaknula je i vijeća okolnih sela na razmatranje istih mjera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene