Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neudanim ženama u indijskom selu zabranjeno je korištenje mobitela. Na taj način želi ih se spriječiti u dogovaranju zabranjenih brakova, što se kažnjava smrću.


Vijeće sela Lank, na sjeveru Indije, neoženjenim je muškarcima ipak dozvolilo korištenje mobitela, ali samo pod budnim okom roditelja. Lokalna udruga za ženska prava kritizira mjere kao zaostale i nepoštene, piše AP.

Vezani članci Ispovijest Poljakinje koja je pobacila unatoč zabrani - 1 Ispovijest žene koja se morala izboriti za pobačaj jer je on zakonom zabranjen: "Ne bih imala ništa, rodila bih mrtvo dijete, a bol bi bila tisuću puta veća“ Slika nije dostupna Živio deset godina u šumi kako bi pobjegao od vlastite žene

U tom konzervativnom hinduističkom selu zabranjeno se ženiti izvan vlastitog klana ili s nekim koga članovi obitelji ne odobravaju. 34 para su pobjegla, a osam njih su pronašli i ubili članovi njihovih obitelji, piše The Inquirer. Nekima su čak odrubljene glave.

>> Indija: Zapadnjacima rađaju djecu za 23.000 dolara

Teorija vijeća je kako će zabranom korištenja mobitela mlade spriječiti da se dogovore za bijeg s osobom u koju su se zaljubili. Odluka se odnosi na oko 50 tisuća ljudi, a potaknula je i vijeća okolnih sela na razmatranje istih mjera.