Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će reći večeras?

Netanyahu će objaviti da prihvaća smjernice mirovnog plana iz 2003.?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu dovršava svoj iščekivani govor planiran za večeras dok Izrael nagađa o sadržaju premijerovog istupa.

Obraćanje, u Izraelu ocijenjeno kao Netanyahuov odgovor na govor koji je predsjednik SAD-a Barack Obama održao u Kairu ranije ovoga mjeseca, najavljeno je prošlog tjedna kada je premijer rekao svojoj vladi da će iznijeti smjernice svoje mirovne politike koje namjerava slijediti. Izraelski komentatori pozorno prate Netanyahuove konzultacije posljednjih dana kako bi naslutili što namjerava reći.

Pročitajte i ovo Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno" Ruski predsjednik Vladimir Putin obraća se naciji Govor o stanju nacije Putin uvjeren da NATO planira napasti Rusiju: "To može pokrenuti upotrebu nuklearnog oružja. Naše je spremno"

Jutros je izraelski vojni radio prenio izjave neimenovanih članova vladajuće koalicije koji vjeruju da će Netanyahu objaviti da prihvaća smjernice mirovnog plana iz 2003. koje bi trebale dovesti i do stvaranja palestinske države. Oni, međutim sumnjaju da će izraelski premijer popustiti pod međunarodnim pritiskom i eksplicitno prihvatiti ‘rješenje s dvjema državama’, odnosno rješenje s izraelskom i palestinskom državom koje bi živjele jedna pored druge.

(Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene