Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Priznajte židovsku državu'

Netanyahu ne popušta u svojim zahtjevima Palestincima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u svom govoru nije popustio u svojim zahtjevima Palestincima ponovivši da moraju priznati Izrael kao židovsku državu ukoliko žele sporazum o njihovoj državi.

Netanyahu je u govoru ponovno napao UN-ovo izvješće koje optužuje Izrael, zajedno s militantima iz Hamasa, za ratne zločine tijekom sukoba u Gazi u prosincu i siječnju. On je rekao da će se Izrael usprotiviti svakom pokušaju da se njegovim čelnicima u inozemstvu sudi pod tim optužbama.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Otvarajući zimsku sjednicu parlamenta Netanyahu nije dao nikakve naznake da su bilo kakav napredak postigla intenzivna nastojanja predsjednika SAD-a Baracka Obame da se ponovno pokrenu izraelsko-palestinski mirovni pregovori obustavljeni od prosinca. ‘Nema alternative za palestinske čelnike osim da pokažu hrabrost i priznaju židovsku državu’, rekao je. ‘To je bio i ostaje pravi ključ za mir’. Netanyahu nije spominjao gradnju židovskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali, što je glavna prepreka povratku razgovorima o palestinskoj državi. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene