Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za nestalim rudarima odgođena

'Nešto se dolje događa, ali ne znamo što'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako opada razina otrovnog plina, spasioci još uvijek ne mogu krenuti u spašavanje 29 rudara zatočenih u rudniku u Novom Zelandu.

Nakon snažne eksplozije prije dva dana, rudari se nalaze zatočeni na oko 2,5 kilometara ispod Pike River rudnika. 'Operacija spašavanja neće biti laka, čak i kada se pokaže da postoje uvjeti za ulazak u rudnik. Svaki član spasilačke ekipe će nositi opremu tešku do 10 kilograma i to po strmom terenu', pojasnio je Trevor Watts, upravitelj Službe za spašavanje rudara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Loša sreća Novi Zeland: U rudniku zatočen tinejdžer i to na prvi radni dan Slika nije dostupna Izolirana regija Novog Zelanda Odgođeno spašavanje 29 rudara zbog straha od novih eksplozija

 

'Izbušit ćemo malu, 15 centimetara široku rupu i to iz planine iznad rudnika. Bušenje će se dogoditi u idućih 16 do 24 sata. Kroz tu rupu ćemo uzeti uzorak plina u središtu rudnika. Nešto se dolje događa, ali ne znamo što', rekao je Peter Whittall, izvršni direktor tvrtke koja upravlja rudnikom. Dodao je kako prema posljednjim dostupnim podacima opada razina plina.

>> Odgođeno spašavanje 29 rudara zbog straha od novih eksplozija

Rudnik su posjetili i članovi obitelji nestalih rudara kako bi mogli što bolje razumjeti trenutnu situaciju i zašto se ne kreće u spašavanje, piše APTN. Pojašnjeno im je kako bi opasni plinovi mogli izazvati još jednu eksploziju. Ponude za pomoć u spašavanju već su im pristigle iz Australije, SAD-a i Čilea. Rudari su stari od 17 do 62 godine, a među njima se nalaze i britanski te australski građani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene