Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ogroman južnokorejski teretni brod Stellar Daisy, dug 322 metra, nestao je na području Južnog Atlantika nakon što se posljednji puta javio u petak dok je bio oko 2500 kilometara od obale Urugvaja, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova te države.


Na brodu su bila 24 člana posade, a dvojica Filipinaca spašena su sa splava za spašavanje u subotu, no drugi pronađeni čamci za spašavanje bili su prazni, prenijela je agencija Yonhap.

Vezani članci Koronavirus u Londonu Direktor Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti upozorava SAD i Europu: "Ovo je najveća pogreška koju radite" Provincija Hubei se vraća normalnom životu - 3 Život u Hubeju se vraća u normalu: Ukinute prometne kontrole, otvorene granice

"Nastavlja se potraga za 22 osobe", objavilo je ministarstvo navodeći da je osam nestalih iz Južne Koreje, a 14 s Fillipina. Južna Koreja zatražila je pomoć Brazila i Urugvaja.

Stellar Daisy, nosivosti 260 tisuća tona, plovio je iz Brazila za Kinu s željeznom rudačom kad je poslao poziv u pomoć u petak, prenijela je južnokorejska novinska agencija.

U posljednjoj poslanoj poruci u petak član posade javio je da brod propušta vodu i brzo se naginje na stranu. (Hina