Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U TV emisiji

Lice otpora: Nestala novinarka koja je u Rusiji javno prosvjedovala protiv Putina

Aktualno Galerija Odbjegla ruska novinarka - 4 Odbjegla ruska novinarka - 4 Foto: DNEVNIK.hr Odbjegla ruska novinarka - 1 Odbjegla ruska novinarka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Odbjegla ruska novinarka - 3 Odbjegla ruska novinarka - 3 Foto: DNEVNIK.hr Odbjegla ruska novinarka - 2 Odbjegla ruska novinarka - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Odbjegla ruska novinarka - 5 Galerija 1/6 >>
Nestala je novinarka koja je na početku ruske invazije u programu ruske televizije prosvjedovala protiv Putina! Za njom je raspisana tjeralica, a da je nema doma izdao je bivši muž!

Ako vam ime Marina Ovsjanikova baš ne zvoni, prizori njenog prosvjeda sigurno hoće. Ušla je u eter ruske informativne emisije koju prate milijuni ljudi s antiratnim transparentom: "Ne ratu. Ne vjerujte propagandi. Ovdje vam lažu."

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Grade obrambene strukture Vladimir Zelenski upozorava na veliku rusku ofenzivu: "Znam kada će napasti" Aleksej Navaljni Patriot Navaljni prije smrti dovršio autobiografiju, otkriveno kada će biti objavljena: "To je potpuna priča o njegovu životu"

"Bila je to moja vlastita antiratna odluka. Sama sam donijela ovu odluku i ne sviđa mi se što je Rusija započela ovu invaziju", poručila je Marina.

Uhićena je i odvedena u kućni pritvor do suđenja. A tek tu kreće novi zaplet jer je kod kuće nema. Ali je zato njezino lice osvanulo na tjeralici ruskog Ministarstva unutarnjih poslova. O nestanku je policiju obavijestio bivši muž. Nestala je s njihovom 11-godišnjom kćeri.

"Zabrinuta sam za svoju sigurnost, ako sam iskrena. Ja sam prilično... Vjerujem u ono što sam učinila, ali sada shvaćam razmjere problema s kojima ću se morati nositi", priznala je.

Ovsianikova je prosvjedovala i nasuprot Kremlja. Držala je plakat na kojem je Vladimira Putina nazivala ubojicom, a njegove vojnike fašistima. Ruske vlasti posebno su stroge oko širenja lažnih vijesti o oružanim snagama. Proglase li je krivom, prijeti joj i do 10 godina zatvora, prenosi novinarka Dnevnika Nove TV Marija Horvat.

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene