Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neredi su izbili u četvrti u predgrađu Pariza, nakon pogibije dvojice mladića u sudaru s policijskim vozilom.


U nedjelju u 22.30 sati po srednjoeuropskom vremenu neredi su još trajali u Villiers-le-Belu, naselju nadomak Parizu, pokraj Sarcellesa, dvadesetak kilometara sjeverno od Pariza.

Vezani članci Sudar u Vukovarskoj ulici - 2 Krš i lom u Zagrebu: Sudarila se dva automobila, tri osobe prevezene u bolnicu: "Čuo se jak udarac, prolaznici su pružali pomoć" Policija, ilustracija Užas kod Velikog Grđevca: Vozio prebrzo, pao s motocikla i na mjestu poginuo

Kako javlja novinska agencija France Presse, dvadesetak vozila specijalne policije stiglo je na mjesto nesreće, a više stotina policajaca bili su spremni za intervenciju.

U sudaru su dvojica mladića, petnaestogodišnjak i šesnaestogodišnjak, izgubila život, priopćila je policija.

Policija je objavila da je njihovo vozilo 'bilo u ophodnji u
Sarcellesu vozeći propisanom brzinom, bez rotirajućih svjetala'. 

Nešto poslije 18.00 sati po srednjoeuropskom vremenu 'prolazeći raskrižjem na njih je s lijeve strane naletio motocikl s dvojicom mladića koji su poginuli na licu mjesta'.

Dvojica mladića nisu imala kacige, kako navode očevici. Prema novinaru agencije France Presse, na policijskom vozilu kojemu je razbijeno vjetrobransko staklo, vidljivi su tragovi jakog frontalnog sudara'.

'Mladež je gotovo posvuda palila automobile i nitko ne može ući u četvrt', izjavio je stanovnik te četvrti. Mladi su zapalili garažu koju su prethodno opljačkali i krenuli su prema sjevernom dijelu grada, prema novinaru te agencije.