Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talibani su ubili ženu koja je sjedila uz cestu jer je, navodno, bila u vezi s dva njihova zapovjednika.


Žena u burki sjedi uz cestu dok oko nje lete meci. Ona se ne obazire. Jedan joj se taliban približio i ispalio dva metka u nju. Nije se ni pomaknula. Kada je ispalio treći metak, žena je pala na leđa. No, njezin krvnik ne posustaje, te ispaljuje još jedan metak. I još jedan. I još jedan. Njih devet sveukupno.

Vezani članci Margareta Mađerić Državna tajnica: ''Potpuno je neshvatljivo ono što se dogodilo. Nismo imali nijednu prijavu koja bi ukazivala na nasilje'' Ubojstvo u Mlinovima Psihologinja o strašnoj tragediji: ''Ovaj zločin je u domeni osobne psihopatologije"

Muškarci oko njega klicali su 'Alah je velik' dok je nesretna žena umirala. U afganistanskim institucijama vjeruju da je žena ubijena jer su se dva talibanska zapovjednika posvađala oko nje, prenosi CNN.

>> Afganistan: Donatori obećali 16 milijarda dolara ali uz uvjete

Izgleda da su oba muškarca bila u vezi s ubijenom ženom. 'Kako bi spasili svoj obraz, optužili su ju za preljub', rekao je guverner provincije u kojoj se dogodilo ubojstvo. 'Odglumili su suđenje u kojoj su odlučili o sudbini ove žene i u roku od sat vremena su ju pogubili', dodao je.

Dva muškarca zbog kojih je žena ubijena, također su strijeljani od strane treće osobe. U tijeku je istraga kako bi se pronašli svi upleteni u ovo brutalno ubojstvo.

Zapadne zemlje osudile su ovaj čin, baš kao i javnost, te ga ocijenile kao velik korak unazad što se tiče rješavanja problema potlačenosti žena u toj zemlji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.