Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6 puta pucao u mladića

Policajac koji je ubio tinejdžera bio je odlikovan mjesec dana prije nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati privatne obdukcije pokazali su da je Michael Brown, afroamerički tinejdžer kojeg je ubio policajac u Fergusonu, predgrađu St. Louisa, upucan najmanje šest puta, piše u nedjelju New York Times.

Navodeći liječnika Michaela M. Badena, kojeg je Brownova obitelj zadužila za obdukciju, list piše da je Brown (18) od tih pet hitaca dva zadobio u glavu te da meci koji su ga pogodili nisu ispucani iz blizine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Masovni prosvjedi FOTO i VIDEO 'Ako ga ne proglase krivim, nije dobro. Bit će puno krvoprolića' Slika nije dostupna I dalje napeto Suzavcem i omamljujućim granatama na prosvjednike u Fergusonu

Glasnogovornik policije u Fergusonu kazao je da njegov odjel nije vidio izvješće i da nema komentara.

Browna je ubio bijeli policajac Darren Wilson. Baden je kazao da cilj njegove obdukcije nije bio utvrditi je li pucnjava bila opravdana, ali je rekao da "nije trebao pucati toliko puta".

"Zasad postoji premalo informacija kako bi se forenzički mogla rekonstruirati pucnjava".

Policija suzavcem na prosvjednike, jedan ustrijeljen i bori se za život

U noći na ponedjeljak, unatoč policijskom satu, prosvjednici su se ponovno suočili sa snagama reda. Nekoliko sati prije stupanja na snagu policijskog sata, policija je pokušala rastjerati prosvjednike, mahom mlade, uz pomoć suzavca, javila je agencija France presse.

Po KMOV-TV-u, policajci u pancirkama, plinskim maskama i uz pratnju blindiranih vozila pokušali su rastjerati prosvjednike nakon što su ovi u njihovom pravcu bacali molotovljeve koktele. Po nekim informacijama čuli su se i pucnji.

U javnost je dospjela i prva fotografija Darrena Wilsona, policajca koji je fatalno ustrijelio afroameričkog tinejdžera Michaela Browna.

Američki mediji su fotografiju pronašli na Facebook profilu Wilsonovih roditelja koji mu uz nju čestitaju na primanju odlikovanja i to m jesec dana prije ubojstva tinejdžera koje je na noge diglo velik dio stanovnika Fergusona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene