Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Velika' promjena na vrhu

Nećete vjerovati tko je Carlosa Slima zbacio s trona najbogatijih ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bloomberg je na svom indeksu milijardera objavio veliku promjenu. Na tronu više nije meksički tajkun Carlos Slim. Ime novog najbogatijeg sigurno će vas 'iznenaditi'.

Prema Bloombergovom indeksu milijardera, suosnivač Microsofta Bill Gates (57) ponovno je postao najbogatiji čovjek na svijetu. 'Težak' je 72,7 milijarda američkih dolara, što je 16 posto više no što je imao početkom godine.

Pročitajte i ovo Vasilij Anisimov Težak 1,6 milijardi eura Tko je milijarder koji se odrekao ruskog državljanstva, a hrvatsku putovnicu dobio je na preporuku bivšeg ministra Slika nije dostupna Velik čovjek Nevjerojatan život Billa Gatesa

Time je s trona zbacio Meksikanca Carlosa Slima (73), a na vrh Bloombergove liste probio se prvi put nakon 2007. godine.

>> VIDEO Milijarder izgubio okladu, pa morao raditi OVO!

Gatesovo se bogatstvo povećalo ponajviše zbog rasta cijene Microsoftove dionice, dok su istovremeno dionice America Movila, najvećeg latinoameričkog mobilnog operatera koji je u Slimovom vlasništvu, ove godine izgubile oko 14 posto vrijednosti, što je Slima 'osiromašilo' za oko tri milijarde dolara.

Na trećem je mjestu američki tajkun Warren Buffett, koji je 'težak' 59,7 milijarda dolara, a slijedi ga Španjolac i trenutno najbogatiji Europljanin na Bloombergovoj listi - vlasnik Zare Amancio Ortega (56 milijarda).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene