Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj talačke krize

Pucnjava odjeknula ruskim zatvorom: Specijalci pobili ISIS-ovce i oslobodili taoce

Rostov
Rostov Foto: Afp
Petorica zatvorenika, pripadnika ISIS-a, uzeli su u nedjelju dvojicu čuvara za taoce u pritvorskom centru u južnoj ruskoj regiji Rostov. Nakon akcije specijalaca, ubijeni su.

Ruske specijalne snage upale su u nedjelju u pritvorski centar u gradu Rostovu na jugu zemlje, ubivši nekoliko otmičara i oslobodivši dvojicu čuvara koje su pod prijetnjom noževima držali zatvorenici povezani s Islamskom državom, izvještavaju ruski mediji.

Na snimci objavljenoj na ruskim Telegram kanalima čula se intenzivna automatska paljba. "Kriminalci su eliminirani", objavila je ruska Federalna zatvorska služba u priopćenju koje je prenijela novinska agencija Interfax. "Zaposlenici koji su držani kao taoci su pušteni. Nisu ozlijeđeni", objavila je zatvorska služba.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Joe Biden - 4 prva predsjednička debata Ovo će biti test! Objavljena pravila prvog okršaja ljutih suparnika: "Mi ćemo koristiti sve alate koji su nam na raspolaganju"

Pročitajte i ovo Ilustracija, škola Širi se zastrašujuća poruka Šok u osnovnoj školi: Učenik najavio da u ponedjeljak dolazi s pištoljem i popisom!

Petorica zatvorenika uzela su ranije dvojicu čuvara za taoce u pritvorskom centru u južnoj ruskoj regiji Rostov navodeći za sebe da su pristaše ISIS-a, izvijestio je u nedjelju ujutro kanal Telegrama Baza, koji ima izvore u ruskoj policiji.

Ruska državna novinska agencija RIA izvijestila je, pozivajući se na neidentificirane izvore, da su uhićenici koji su umiješani u uzimanje zaposlenika za taoce optuženi za terorizam.

Agencija Interfax ranije je izvijestila, pozivajući se na neimenovane izvore, da su pritvorenici zatražili automobil i slobodan izlaz iz zatvorskog centra.

Pročitajte i ovo Eksplozija raznijela dio kuće - 2 intervencija vatrogasaca Eksplozija raznijela dio kuće: Muškarac prevezen u bolnicu

"Ustanova radi uobičajeno, situacija je pod kontrolom", ranije je objavljeno na aplikaciji za razmjenu poruka TelegramNexta piše i kako je središte Rostova blokirano, a vlasti su zamolile stanovnike da ne dolaze u blizinu zatvora gdje se raspoređuju specijalne snage.

 

 

Za šestoricu otmičara Nexta kaže da su Saipudinov, Gandaloev, Kamneev, Tsitskiev, Gireev i Akiev. Posljednja trojica su 2023. godine dobili najmanje 18 godina zatvora zbog sudjelovanja u ISIS-u i pripremama za napad na Vrhovni sud Karačajevo-Čerkezije.

Uzimanje talaca u pritvoru u Rostovu pripremano je nekoliko mjeseci, teroristi su držani u različitim ćelijama, ali među njima je postojala veza, navodi se. 

Aktualno VIDEO Hit na mrežama: Reakcija talijanske premijerke na Macrona je urnebesna, Biden iznenadio sve prisutne Predsjednik Biden naslonio se čelom o čelo na papu Franju Predsjednik Biden naslonio se čelom o čelo na papu Franju Foto: Afp Giorgia Meloni i Emmanuel Macron Giorgia Meloni i Emmanuel Macron Foto: Afp Meloni i Sunak Meloni i Sunak Foto: AFP +0 Biden i Papa Svijet VIDEO Hit na mrežama: Reakcija talijanske premijerke na Macrona je urnebesna, Biden iznenadio sve prisutne 1/4 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene