Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Moguća destabilizacija Makedonije

Kosovo: NATO zabrinut zbog skrovišta oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na makedonskoj granici s Kosovom pronađeno je veliko skrovište oružja. To je zabrinulo NATO, koji smatra da bi to moglo destabilizirati Makedoniju.

NATO je vrlo zabrinut nedavnim otkrićem velikog skrovišta oružja u Makedoniji na granici s Kosovom i ocijenio je da takve aktivnosti mogu destabilizirati Makedoniju, rekao je u srijedu zapovjednik jugoistočnog krila NATO-a admiral Mark Fitzgerald.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Rusko - finska granica Smirivanje tenzija Europska država će otvoriti granicu s Rusijom: Objavili i razlog

'Pronađena je velika količina streljiva i jako smo zabrinuti', rekao je on novinarima u Prištini. On je istaknuo da postojanje tih skrovišta i trgovine oružjem mogu destabilizirati zemlje poput Makedonije.

Visoki časnik je pozdravio brzinu reakcije makedonskih i kosovskih vlasti, koje su spremne surađivati na prevenciji trgovine oružjem. Makedonska policija je prošlog četvrtka obznanila da je zaplijenila veliku količinu oružja, teškog naoružanja, protutenkovskih mina i eksploziva tijekom operacije na granici između Makedonije i Kosova.

U petak je kosovska policija uhitila sedam osumnjičenih za trgovinu oružjem u selu na jugu zemlje, nedaleko granice s Makedonijom. Kosovski mediji su povezali ta uhićenja s otkrićem skrovišta oružja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene