Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati pregovora

NATO će prevoziti vozila preko ruskog teritorija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija će dopustiti NATO-u da preko njezina teritorija prebaci oklopna vozila u Afganistan.

Kako je izjavio Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova, to je u skladu s novim proširenim sporazumom o tranzitu koji za cilj ima smanjenje ovisnosti Saveza o dobroj volji Pakistanaca. Dopuštenje se odnosi samo na oklopna vozila s protuminskom zaštitom.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način" Avion kompanije Finnair "Pogodilo je zračni pormet" Optužili Rusiju da ometa GPS signal iznad dijela Europe: "Obratit ćemo se NATO-u..."

>> Summit u Lisabonu: jedan od najvažnijih u povijesti NATO-a!

>> Afganistanski talibani: NATO je osuđen na neuspjeh

Ruski veleposlanik pri NATO-u Dmitrij Rogozin objasnio je vozila neće upotrijebiti NATO-ove snage i kako su namijenjena sigurnu prijevozu civila. Dogovor o proširenju provoza Moskva i NATO dogovorili su prošli vikend na summitu u Lisabonu, ali nisu htjeli otkriti kakvo je kompromisno rješenje postignuto. Rusija dosad nije dopuštala da se preko njenog teritorija provozi materijal za opskrbu NATO-ovih vojnih snaga u Afganistanu.

Lavrov je istaknuo kako se nada da će UN-ovo Vijeće sigurnosti ubrzo iznijeti stajalište o sjevernokorejskom napadu na Južnu Koreju te načine na koje planiraju pomoći smirivanju ove situacije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene