Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija će dopustiti NATO-u da preko njezina teritorija prebaci oklopna vozila u Afganistan.


Kako je izjavio Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova, to je u skladu s novim proširenim sporazumom o tranzitu koji za cilj ima smanjenje ovisnosti Saveza o dobroj volji Pakistanaca. Dopuštenje se odnosi samo na oklopna vozila s protuminskom zaštitom.

>> Summit u Lisabonu: jedan od najvažnijih u povijesti NATO-a!

>> Afganistanski talibani: NATO je osuđen na neuspjeh

Ruski veleposlanik pri NATO-u Dmitrij Rogozin objasnio je vozila neće upotrijebiti NATO-ove snage i kako su namijenjena sigurnu prijevozu civila. Dogovor o proširenju provoza Moskva i NATO dogovorili su prošli vikend na summitu u Lisabonu, ali nisu htjeli otkriti kakvo je kompromisno rješenje postignuto. Rusija dosad nije dopuštala da se preko njenog teritorija provozi materijal za opskrbu NATO-ovih vojnih snaga u Afganistanu.

Vezani članci Slika nije dostupna Dvojica američkih vojnika ubijena u Afganistnau Šime Kevrić (Screenshot: Facebook) Hrvatski vojni liječnik savjetuje afganistanske kolege: "Nakon ovog iskustva puno bolje razumijem ove ljude"

Lavrov je istaknuo kako se nada da će UN-ovo Vijeće sigurnosti ubrzo iznijeti stajalište o sjevernokorejskom napadu na Južnu Koreju te načine na koje planiraju pomoći smirivanju ove situacije. (Hina)