Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Očekuje ih ista sudbina kao i prethodnike'

Afganistanski talibani: NATO je osuđen na neuspjeh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO je osuđen na neuspjeh u Afganistanu, ocijenili su talibani nakon najave Sjevernoatlantskog saveza da će iduće godine početi s postupnim povlačenjem svojih snaga i prestati s borbenim djelovanjem do kraja 2014. godine.

'Očito je da osvajače nakon devetogodišnje okupacije očekuje ista sudbina kao i one koji su prije njih išli istim putem', priopćili su talibani, prenosi AFP. 'Povećanje broja njihovih vojnika, njihove nove strategije, novi generali, novi pregovori i nova propaganda nemaju nikakva učinka', dodaje se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Vojnik s puškom Od učenika postali učitelji Hrvatske postrojbe u Afganistanu: ''Izvan ovog balončića u kojem jesmo, situacija je ipak nešto drugačija''

>> Hrvatska povećava broj vojnika u Afganistanu

NATO-ovi čelnici okupljeni u Lisabonu obvezali su se da će proces prijenosa sigurnosnih ovlasti afganistanskoj policiji i vojsci početi iduće godine, a dovršit će ga koncem 2014. godine. Međutim, neimenovani američki dužnosnici rekli su kasnije novinarima da njihova zemlja još nije donijela odluku hoće li njihova borbena djelovanja u zemlji okončati do toga roka.

Dvadeset osam članica NATO-a i njihovih 20 partnera u okviru NATO-ovih Međunarodnih snaga u Afganistanu (ISAF) istodobno ističu da se bliže pobjedi u tom sukobu započetom prije devet godina. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene