Nastavljeni sukobi u Alepu 8Foto: AFP)
Nastavljeni sukobi u Alepu 8Foto: AFP)

Stanovnici pobunjeničkih četvrti Alepa ostali su u svojim domovima u petak zbog intenzivnih napada sirijskog režima kojima su tijekom noći prethodili sukobi na tlu iznimne žestine.


Četvrti dan bombardiranja zaredom na dio grada koji drže pobunjenici, režim je u petak ujutro napao četvrt Masaken Hanano, a zgrade su se tresle sa svakim zračnim udarom, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Prethodnog dana navečer bombe su padale do ponoći na nekoliko pobunjeničkih četvrti i stanovnici su ugasili svjetla u kućama kako ne bi bili meta po noći.

Tijekom noći sukobili su se pobunjenici i prorežimske snage u Šeik Saidu, četvrti na jugu Alepa koju vojska pokušava zauzeti već nekoliko tjedana.

"Sukobi su žestoki, s obostranim bombardiranjima topništva", izjavio je Rami Abdel Rahman, direktor Opservatorija. "Režim je napredovao u zoni prije nego su ga pobunjenici odbili".

Oni su lansirali petnaestak raketa na vladin dio metropole na sirijskom sjeveru, pri čemu nije bilo žrtava, javlja Opservatorij. (Hina)