Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave u BiH

Nastavlja se potraga za dječakom koji je upao u nabujali potok kod Žepča

Poplave u Bosni (Foto: AFP)
Poplave u Bosni (Foto: AFP) Foto: Afp
Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je u utorak upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, bit će nastavljena u srijedu, nizvodno duž korita rijeke Bosne.

Cjelodnevna pretraga korita nabujalog potoka, aktivnosti mještana, ali i drugih službi za spašavanje nije dala rezultate koji bi smanjili tragediju obitelji šestogodišnjeg dječaka.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Nema poplave - 1 Ne boje se vode Dok se drugi muče, na sjeveru Hrvatske nema poplava: Evo kako su oni riješili nekad velik problem

Akcija potrage nastavlja se u srijedu, a tijekom akcije bit će pretražena obala rijeke Bosne nizvodno prema Žepču. Nastavlja se i potraga čamcima na vodi.

U potragu su u utorak bili uključeni članovi Specijalne jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalna i Federalna uprava civilne zaštite, mještani, SNIK Atom iz Zavidovića te GSS Žepče. Iako je potraga od spasilačkih ekipa završena predvečer, članovi obitelji pretraživali su teren do kasno u noć, piše Klix.

Prilikom pretrage obala rijeke Bosne mještani su detaljno pregledali obale do mjesta Želeća koje je od Begovog Hana udaljeno nešto više od osam kilometara. Begov Han je u šoku nakon tragičnog događaja, a zbog teškog stanja roditelji nesretnog dječaka su zadržani u zeničkoj bolnici.

Pao s bicikla u nabujali potok

Dječak (6) bio je u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok čiji je vodostaj porastao od obilnih padalina.

Kako se neslužbeno doznaje, dijete je vozilo bicikl i izgubilo ravnotežu te palo u potok. Bicikl je pronađen. Nakon višesatne bezuspješne akcije potraga za dječakom je u utorak obustavljena.

Majka je skočila za dječakom u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno. Iako ga je uspjela uhvatiti, bujica vode mu je istrgla ruku iz njezine.

Vozilom Hitne pomoći roditelji su u šoku prevezeni u bolnicu. Specijalna jedinica MUP-a angažirana je na traganju za dječakom. Postavljene su mreže na ušće u Bosnu, ali rezultata nema. U potragu se uključio i velik broj stanovnika naselja.

Aktualno Vodostaji i dalje rastu: Mještani Kostajnice ne spavaju već treći dan. Voda je ušla i nekoliko podruma i prizemlja kuća +0 Premijer Plenković i ministar Ćorić u posjeti ugroženom području (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Vodostaji i dalje rastu: Mještani Kostajnice ne spavaju već treći dan. Voda je ušla i nekoliko podruma i prizemlja kuća 1/1 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene