Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političar i bivši policajac

Naručivao ubojstva zbog veće gledanosti emisije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski političar i voditelj kriminalističke TV emisije optužen je da je naručivao ubojstva.

Brazilski političar i voditelj kriminalističke TV emisije 'Canal Livre' Wallace Souza optužen je da je naručivao ubojstva kako bi svojem showu 'ekskluzivnim snimkama' podigao gledanost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne Prosvjed u Pakistanu I to se događa Pobijedio na izborima pa objavio: "Neću prihvatiti pobjedu, namjestili su mi je"

Souza, čiji je show ukinut krajem prošle godine, optužen je i za trgovinu drogom i ilegalno posjedovanje oružja, a sumnja se kako je naručio najmanje pet ubojstava kako bi se riješio rivala u trgovini drogom i povećao gledanost svoje emisije, javlja Reuters. No, unatoč optužbama nije u pritvoru jer kao političar ima imunitet. Policija je pri pretresu njegove kuće iz sefa zaplijenila 175.000 dolara, te ilegalno oružje i streljivo. Uhićen je i njegov sin Rafael, te nekoliko policajaca za koje se sumnja da su s njima surađivali. Do sada je uhićeno 15 osoba, a Souza, koji je i sam bivši policajac, poriče sve optužbe uz tvrdnje da su mu sve namjestili njegovi protivnici te da protiv njega nema nikakvih dokaza.

'On i njegov sin bi naručili ubojstvo i alarmirali TV ekipu'

Brazilski državni tajnik za sigurnost Francisco Cavalcanti pak tvrdi kako imaju mnoštvo dokaza koji upućuju na to da je Souza planirao nekoliko zločina koji su prikazani u njegovoj TV emisiji. 'U nekoliko navrata su doslovce proizvodili činjenice, stvarali su vijesti. On i njegov sin su naručili ubojstvo i alarmirali Tv ekipu koja je potom prva stigla na mjesto događaja', kazao je Cavalcanti, a državni tužitelj Fabio Monteiro dodao je kako je Souza optužen i za trgovinu oružjem te formiranje bande.

Umirovljeni policajac Moacir da Costa priznao je policiji kako je pomogao 'uprizoriti', najmanje jedno ubojstvo koje je Souza naručio za svoju TV emisiju koja mu je zbog velike gledanosti donijela veliku popularnost u južnoj Americi. Souzin odvjetnik Francisco Balieiro pak tvrdi kako policija nema nikakvih dokaza protiv njegova klijenta. 'Do sada, nitko nije prezentirao nikakve dokaze. Nikakve'.

Tužiteljima, policijskim dužnosnicima, sucima i ostalim osobama povezanima s ovim slučajem ponuđena je stalna policijska zaštita nakon što su u nekoliko navrata primili prijetnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene