Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Crvenom moru

Napadnut njemački brod! "Projektil je pogodio lijevi bok, udar je izazvao požar na palubi"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Njemački teretni brod, pod zastavom Liberije, napadnut je pored obale Jemena u Crvenom moru.

Njemački teretni brod, koji plovi pod zastavom Liberije, zapalio se u petak u Crvenom moru nakon što ga je pogodio projektil ispaljen iz Jemena, dijela obale koji kontroliraju jemenski Huti.

Incident s brodom Al Jasrah dodatno pojačava napetosti u hutskih pobunjenika, koje podržava Iran. Pobunjenici su preuzeli odgovornost za seriju raketnih napada posljednjih dana, usmjerenih prema brodovima u Crvenom moru i strateškom tjesnacu Bab el-Mandeb, prenosi Deutsche Welle.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 3 Bio je u BiH Osuđeni zločinac u tišini se vratio: "Normalno sam prešao granicu i bez problema se krećem po Hrvatskoj"

Ovi napadi predstavljaju odgovor na rat između Izraela i Hamasa, a poveznica je Iran koji podržava Hamas, ali i Hute.

Huti nisu odmah preuzeli odgovornost za napad na njemački brod.

"Projektil je navodno pogodio lijevi bok broda i jedan je kontejner pao u more zbog udarca. Udar je zazvao vatru na palubi koja se proširila dijelom broda", izvijestila je američka obavještajna agencija Ambrey.

Pročitajte i ovo Anđelko Stričak snimke s mobitela Preokret u slučaju HDZ-ova župana: Žena ga prijavila za pokušaj silovanja i prijeteće poruke, a na kraju je prijavu dobila - ona

Pomorska trgovačka operacija Ujedinjenog Kraljevstva (UKMTO), koja nadzire pomorske puteve na Bliskom istoku priznala je da se napad dogodio i upozorila brodove koji putuju Crvenim morem da budu na oprezu.

Al Jasrahom upravlja njemački pomorac Hapag Lloyd koji je odbio odmah komentirati slučaj. Nitko do sada još nije sa sigurnošću potvrdio je li napad uključivao dron ili projektil, iako Ambrey smatra da je riječ o projektilu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene