Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvoproliće na igralištu

Heroj s ruksakom: Mladić koji je pokušao zaustaviti napadača koji je nožem krenuo na djecu - "U tom trenutku kao da vam se mozak isključi"

Aktualno Galerija Francuska u šoku - 1 Francuska u šoku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Francuska u šoku - 2 Francuska u šoku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Francuska u šoku - 3 Francuska u šoku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Francuska u šoku - 4 Francuska u šoku - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Francuska u šoku - 5 Galerija 1/5 >>
Francuska je u šoku nakon krvoprolića na dječjem igralištu. Četvero mališana i dvoje odraslih jučer je napadnuto nožem. Dvoje djece bori se za život. Napadač je u pritvoru. Motivi se još uvijek ne znaju.

Što je u glavi čovjeka koji nožem krene na malenu djecu? Pomahnitali muškarac ranio je četvero mališana u dobi od 22 mjeseca do tri godine. Dvoje djece je kritično.

"Ne diraj djecu! Ne diraj djecu! Dovraga. Zašto nisam bio ovdje jučer? Zašto nisam bio ovdje?", rekao je Salih iz Annecyja. "Bijesni smo, ne razumijemo. Imam osjećaj da nakon što smo vidjeli koliko je bilo strašno, na sve nas je utjecalo", dodao je Leo.

Od noža je lakše stradalo i dvoje umirovljenika u dobi od 70 i 78 godina.

"Iznenada se stvorio ispred mene i pokušao me probosti nožem. Ja sam zamahnuo lijevom rukom kako bih izbjegao ubod. Srećom, lakše sam ozlijeđen", izjavio je Youssouf, žrtva napadača.

Pročitajte i ovo Napad u Francuskoj - 7 Napad nožem VELIKA GALERIJA Građani ostavljaju cvijeće i igračke u parku u kojem su izbodena djeca: Otkriven mogući motiv napadača?

Građani su pokušavali zaustaviti napadača. Među njima je bio mladi hodočasnik, koji je svoj ruksak koristio kao štit. U francuskoj javnosti prozvan je herojem s ruksakom.

"Prvo sam mislio da je otimanje torbe, a kada sam vidio da je krenuo prema djeci u parku, znao sam da je riječ o napadu. U tom trenutku kao da vam se mozak isključi i djelujete instinktivno, kao životinja. Za mene je bilo nemoguće da vidim tako nešto i ne reagiram", ispričao je Henri, heroj s ruksakom.

Napadač je zaustavljen tek kada ga je ranila policija. Uhićen je. Ima 31 godinu, kršćanin je iz Sirije, već 10 godina ima izbjeglički status u Švedskoj. Prije nekoliko dana odbijen mu je zahtjev za izbjegličkim statusom u Francuskoj, što bi mogao biti i motiv sumanutog pohoda. Švedsku je napustio prije nekoliko mjeseci, ostavivši ondje bivšu suprugu i trogodišnju kćer. Od tada je beskućnik. Stanovnici Annecyja kažu da su ga viđali kako sjedi pokraj igrališta, gleda u prazno i mrmlja si u bradu.

Pročitajte i ovo Neven Brnjas, sindikalni povjerenik vozača - 1 Doživljavaju velike šokove Sindikalac o učestalim napadima na vozače ZET-a: "Kad vas netko razbije, ništa ne znači što ćete ga kazneno goniti"

Na mjestu napada bio je i francuski predsjednik, u pratnji supruge. Obišao je ranjene mališane, uz poruku da je napad na djecu najbarbarskiji mogući čin.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene