Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Napad nožem

VELIKA GALERIJA Građani ostavljaju cvijeće i igračke u parku u kojem su izbodena djeca: Otkriven mogući motiv napadača?

Aktualno Galerija Napad u Francuskoj - 1 Napad u Francuskoj - 1 Foto: Afp Napad u Francuskoj - 2 Napad u Francuskoj - 2 Foto: Afp Napad u Francuskoj - 3 Napad u Francuskoj - 3 Foto: Afp Napad u Francuskoj - 4 Napad u Francuskoj - 4 Foto: Afp +3 Napad u Francuskoj - 6 Galerija 1/8 >>
Samo nekoliko dana prije no što je 31-godišnji Sirijac u francuskom parku nožem izbo četvero djece, odbijen mu je zahtjev za statusom izbjeglice u toj zemlji.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio je u petak bolnicu u Grenobleu u kojoj su smještene žrtve sumanutog napada nožem u dječjem parku u gradu Annecyju. Sve četvero djece koja su ozlijeđena u jučerašnjem napadu u parku operirano je i stanje im je stabilno.

Tužitelji još nisu otkrili jasan motiv napada 31-godišnjeg Sirijca na djecu u parku te su potvrdili da napad ne tretiraju kao incident povezan s terorizmom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Golema tragedija Djevojčica umrla u zaključanom automobilu! Shrvani otac: "Ne znam što se dogodilo"

Otkriveno je i da napadač nije bio poznat obavještajnim službama te iako nije poznato da je imao povijest psihijatrijskih bolesti, postavljaju se pitanja o njegovu mentalnom stanju. Svjedoci su ga viđali kako u blizini igrališta posljednjih dana zuri u jezero, mrmlja sebi u bradu i trza nogom.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Dicmu - 2 Proglašen dan žalosti FOTO Stravična nesreća u Dalmaciji: Dvije sestre smrtno stradale, prizori smrskanog auta su šokantni

Pročitajte i ovo Napad u Francuskoj - 4 Savladala ga policija VIDEO Pogledajte trenutak kada je tražitelj azila upao u igralište i izbo djecu: Mjesecima odlazio i sjedio na obližnjoj klupici

Osumnjičeni je napadač, kako se navodi, kršćanski Sirijac koji je došao u Europu prije deset godina. Policijskom istragom otkriveno je kako se nedavno razveo te je podnio zahtjev za azil u Francuskoj. On mu je prije nekoliko dana odbijen jer je već imao status izbjeglice u Švedskoj, gdje je ostavio i trogodišnje dijete.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin kazao je da je slučajnost s ovim događajem zabrinjavajuća te bi odbijanje statusa izbjeglice mogao biti i mogući motiv napada, prenosi BBC.

Tužitelj u Annecyju potvrdio je da osumnjičenik ostaje u pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene