Napadač iz Manchestera zadržan u pritvoru (Foto: AFP)
Napadač iz Manchestera zadržan u pritvoru (Foto: AFP) Foto: Afp

Dvadesetpetogodišnjak koji je uhićen nakon napada nožem na Silvestrovo u Manchesteru zadržan je u pritvoru nakon što je obavljena liječnička procjena njegova psihičkog zdravlja, objavila je policija.


"Dvadesetpetogodišnjeg muškarca uhićenog prošle noći nakon incidenta na postaji Victoria u Manchesteru obradili su liječnici specijalisti te je zadržan u skladu sa zakonom o mentalnom zdravlju", kaže se u priopćenju koje je kasno u utorak objavila policija.

Vezani članci Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen Napad na djecu, ilustracija (Foto: AFP) 1 Napad na dječji vrtić: Muškarac nožem ubio dvoje djece i ozlijedio 16 osoba, među njima djeca i odgojiteljice

"U tijeku je protuteroristička istraga", dodaje policija. "Ništa ne ukazuje na to da su druge osobe bile uključene u ovaj napad, ali prioritet je ove istrage da se to potvrdi."

U tijeku je i pretraga napadačeve kuće u području Cheetham Hill.

Policija je ranije objavila da se napad nožem na željezničkoj postaji u Manchesteru, u kojem su u novogodišnjoj noći ozlijeđene tri osobe, tretira kao teroristički napad. Ime napadača još nije objavljeno.

BBC-jev producent koji se nalazio na postaji na kojoj je muškarac izvršio napad nožem kazao je da je on uzvikivao Alah i da je povezao svoj čin s "bombardiranjima u drugim zemljama".

Britanija je trenutačno na drugoj najvišoj sigurnosnoj razini prijetnje, što znači da se napad smatra vrlo vjerojatnim, a sigurnosni dužnosnici kažu da se suočavaju s rekordnom razinom rada u borbi protiv islamskih militanata i desničarskih ekstremista nakon četiriju velikih napada prošle godine.

Sam Manchester bio je u svibnju 2017. poprište samoubilačkog bombaškog napada u kojem je poginulo 22 ljudi po završetku koncerta Ariane Grande, održanog u Manchester Areni, koja se nalazi vrlo blizu postaje Victoria. (Hina)