Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masakr u koncertnoj dvorani

Ruske sigurnosne snage traže napadače: Navodno su pobjegli u bijelom Renaultu, objavili su fotografije

Ruska nacionalna garda
Ruska nacionalna garda Foto: Afp
Ruska policija objavila je kako traži teroriste odgovorne za napad u koncertnoj dvorani Crocus City Hall nedaleko od Moskve.

Ruske policijske i sigurnosne snage objavile su da "traže" napadače odgovorne za oružani napad i požar u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve u petak, u kojem je poginulo najmanje četrdeset ljudi.

"Specijalne jedinice Ruske nacionalne garde rade na mjestu terorističkog napada na Crocus City Hall. Traže kriminalce i evakuiraju građane iz zgrade", objavila je Nacionalna garda Rosgvardia na svom Telegram računu.

Pročitajte i ovo Gorivo - 1 Neslužbeno Loša vijest za vozače: Sljedeći tjedan poskupljuje jedna vrsta goriva

Teroristi koji su sudjelovali u napadu u Moskvi navodno su pobjegli u bijelom automobilu marke Renault, registarskih oznaka Tverske oblasti. Fotografiju automobila objavila je RIA.

 

Fotografija prikazuje automobil Renault Symbol bijele boje, s vjerojatno zatamnjenim stražnjim staklom.

 

Nepotvrđeni izvori tvrde kako je jedan napadač uhićen. Snimka njegovog privođenja proširila se društvenim mrežama, no još uvijek ništa nije službeno potvrđeno.

Vatrogasne službe objavile su kasnije navečer da je požar izazvan u koncertnoj dvorani stavljen pod kontrolu. Prema izjavama svjedoka napadači, koji su nosili maskirne odore i bili naoružani automatskim puškama bacali su i zapaljive bombe te su izazvali požar u kojem je izgorjela trećina dvorane, dok je krov dvorane stradao u potpunosti.

Pročitajte i ovo Kuća karikature - 4 u Zagrebu Otvorena Kuća karikature Oto Reisinger: "S obzirom na tu količinu radova, vjerojatno bi nam trebao hangar"

Ruska agencija RIA objavila je u međuvremenu da među ozlijeđenima u napadu na koncertni centar Crocus City Hall ima i djece. Prema izjavama svjedoka u dvorani se održavalo natjecanje u plesu na kojemu su se, prema prvim informacijama, natjecala djeca i tinejdžeri.

U međuvremenu je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova kritizirala UN povodom reakcije vezane uz pucnjavu u Moskvi navodeći da je reakcija ureda glavnog tajnika UN-a bila preslaba. Po njezinim riječima, izjava u kojoj se govori o tuzi zbog počinjenog nasilja je preslaba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene