Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje šestorici

Napad u Bugojnu: Vehabije pred sudom rekli da nisu krivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestero pripadnika vehabijskoga pokreta danas se pred Sudom BiH izjasnilo da nisu krivi po točkama optužnice koja ih tereti za teroristički bombaški napad na zgradu policijske uprave u Bugojnu.

U tom je napadu u lipnju prošle godine smrtno stradao jedan policajac, priopćilo je državno odvjetništvo BiH. Članovi radikalnog islamističkog pokreta Haris Čaušević, Adnan Haračić i Emin Osmanagić rekli su da nisu krivi a optuženi Naser Palislamović odbio se pojaviti na današnjem ročištu, dok su se Haris Špago i Nedžad Keško odbili izjasniti o krivnji pa je sudsko vijeće zaključilo da svi optuženi niječu krivnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele ga u Hrvatskoj Branitelji organiziraju prosvjed protiv Brammertzova dolaska Slika nije dostupna Potpisali sporazum o djelovanju 'Pokret otpora' iz Splita pridružuje se prosvjednicima iz Zagreba

>> Podignuta optužnica protiv napadača na policijsku postaju

Palislamovićeva odvjetnica izjavila je da njezin branjenik ne priznaje sud.

U optužnici se precizira da je Čaušević aktivirao eksplozivnu napravu a u tome su mu pomogli Haračić i Palislamović čime su zajedno počinili teroristički napad radi nanošenja 'velike štete objektu Bosne i Hercegovine' pri čemu je smrtno stradala jedna osoba. Dodaje se da su 'za cilj imali prisiljavanje tijela vlasti Bosne i Hercegovine te ozbiljno zastrašivanje stanovništva i ozbiljnu destabilizaciju osnovnih političkih, ustavnih i društvenih struktura Bosne i Hercegovine'.

Optuženi Osmanagić, Špago i Keško, kako se navodi u optužnici, pružili su pomoć počinitelju kaznenog djela za koje je zakonom Bosne i Hercegovine propisana kazna dugotrajnog zatvora. Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv šestorice vehabija 22. prosinca 2010. godine.

Policajac Tarik Ljubuškić smrtno je stradao, dok je pet njegovih kolega povrijeđeno u terorističkom napadu na zgradu policijske postaje u Bugojnu. Od posljedica eksplozije naprave velike razorne moći uništen je jedan dio policijske uprave u Bugojnu te veliki broj parkiranih automobila. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene