Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pokret 'Stop progonu hrvatskih branitelja' najavio je da će prekosutra, 4. svibnja, u znak prosvjeda zbog dolaska glavnog haaškog tužitelja Serge Brammertza organizirati prosvjed na zagrebačkom Cvjetnom trgu te pokušati spriječiti da se Brammertz sastane s hrvatskim dužnosnicima.


Predsjednik pokreta Zvonimir Trusić na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je 'Serge Brammertz pripadnik trećerazrednih elita koje pohode Hrvatsku, a svojom bahatošću misli da može dominirati hrvatskim narodom'. Želimo izraziti potpuno drugo stajalište i vjerujemo da izražavamo stav većine hrvatskog naroda, a taj stav je da ova podanička vlast koja prima te činovnike i tzv. veličine nema ovlast hrvatskog naroda za takvo svoje djelovanje, kazao je.

Trusić je rekao da će tijekom prosvjeda, koji počinje u 9 sati, pokušati blokirati Gornji grad kako bi spriječili Brammertzovo kretanje te pozvao sve hrvatske branitelje i druge građane da im se pridruže. Iznio je i kritike na rad hrvatske vlade i institucija zbog odnosa prema hrvatskim nacionalnim interesima i braniteljima ocjenjujući da je politika hrvatskih vlasti 'kapitulantska i izdajnička'.

Kritizirao je i elektronske medije na nacionalnoj razini jer, kako je rekao, daju prostor ljudima poput Žarka Puhovskog koji opravdavaju 'podaničku politiku hrvatskih vlasti'. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Skup zagrebačke HVIDR-e 'Zaustavimo progon hrvatskih branitelja - radnika Slika nije dostupna 'Sve više branitelja dobiva pozive policije i DORH-a'