Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namjeravali ubiti

Podignuta optužnica protiv napadača na policijsku postaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo BiH objavilo je kako je nakon višemjesečne istrage podignulo optužnicu protiv šest osoba koje se sumnjiče da su odgovorne za bombaški napad na policijsku postaju u Bugojnu

Napad je počinjen u lipnju, kada je jedan policajac poginuo, a nekoliko ih je ranjeno. U priopćenju se navodi kako se optuženici terete za kaznena djela terorizma i pomaganja počinitelju nakon kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Optuženi su Haris Čaušević i Adnan Haračić iz Bugojna, Naser Palislamović iz Zenice, Emin Osmanagić iz Sarajeva, Haris Špago iz Pazarića i Nedžad Keška iz Hadžića. Svi su optuženici od prije u pritvoru u Sarajevu.

>> Novo uhićenje zbog napada na policijsku postaju u Bugojnu

Optužnica tereti Čauševića, Haračića i Palislamovića da su najodgovorniji za teroristički čin kojim se željelo 'ozbiljno destabilizirati političke, ustavne i društvene strukture u BiH'.

Tužiteljstvo BiH objašnjava da su se optuženici na sastancima održanim 2010. godine dogovorili da će izvesti teroristički napad 27. lipnja s nakanom da ubiju i počine što veću štetu. Posebice se ističe kako je napad planiran dok se na području Bugojna održavala velika vjerska proslava i kad je - radi sigurnosti - u policijskoj postaji bilo angažirano mnogo ljudi (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene