Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekinuli štrajk

Nakon tjedan dana rudari izašli iz okna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdesetak rudara koji su tjedan dana odbili izaći iz okna tražeći veću plaću, prekinuli su štrajk i smješteni su u bolnicu, ali njihovo zdravstveno stanje ne zabrinjava, javio je u srijedu crnogorski radio.

'Izašli smo iz rudnika pošto smo dobili pisano jamstvo premijera Mila Đukanovića da će se naši zahtjevi ispuniti', rekao je rudar Ratko Batričević. Štrajkaši su se 29. prosinca zatvorili u rudnik boksita Župu, 70 km od Podgorice Na štrajk su se odlučili kada je većinski vlasnik rudnika, Central European Aluminium Company (CEAC) iz grupe EN+ ruskog oligarha Olega Deripaške, objavio da će rudari dobiti samo dvije od pet neisplaćenih plaća.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

>> Zbog neisplaćenih plaća zatvorili se 5 km pod zemlju

Rudnik Župa vadi sirovinu za tvornicu aluminija u Podgorici, koja je u vlasništvu CEAC-a. Tvornica je lani zapala u poteškoće zbog gospodarske krize i pada cijene aluminija na svjetskom tržištu, zbog čega je morala prepoloviti svoju godišnju proizvodnju. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene