Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemarni kirurg oštetio pacijenta

Nakon operacije nosa život mu postao mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plastična operacija nosa kojoj se podvrgnuo 48-godišnji britanski fotograf Roger Matthews 2004. godine, svoje je epilog dobila kada je liječnik koji ga je operirao i, kako tvrdi Matthews, unakazio, priznao pogrešku i nagodio se s pacijentom izvan suda.

Nakon što je dobio parnicu protiv plastičnog kirurga kojeg je tužio jer mu je unakazio lice Roger Matthews iz Cheltenhama pokušava normalno živjeti. Zbog operacije ne može disati kroz nos i izgubio je osjet okusa i mirisa. Kako bi se ispravio barem dio pogrešaka koje je napravio kirurg James McDiarmind na Matthewsovom nosu, bilo je potrebno još četiri operacije, piše The Herald.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

Kirurg James McDiarmind, koji je operirao Matthewsa, priznao je nemar te pristao platiti 100.000 funti u izvan sudskoj nagodbi. 'Ponovno počinjem živjeti nakon gotovo četiri i pol godine traume. Trajno sam oštećen i gotovo svaki aspekt moga života je pogođen operacijma na koje sam morao ići da bi se ispravile greške dr. McDiarminda', prenio je odvjetnik riječi svoga klijenta Matthewsa.

Fotograf je nos operirao zbog problema s disanjem i hrkanjem, a djelomično i estetskih razloga. Kirurg bolnice Capio Winfield u Gloucesteru odstranio mu je previše hrskavice, pokušao to nadomjestiti ušnom hrskavicom, no lijeva strana nosa i dalje je upola manja od desne. 'Izgledam kao žrtva teške prometne nesreće. Trajno sam unakažen i dugo mi je trebalo da ponovno počnem normalno živjeti', rekao je Roger.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene