Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz dva reaktora

Nakon novog potresa voda curi iz druge nukelarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon novog potresa u Japanu počeli su i novi problemi s drugom nuklearnom elektranom.

Nakon što je Japan pogodio potres jačine 7,4 stupnjeva iz nuklearke Onagawa na sjeveroistoku Japana počela je istjecati voda.

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

Tohoku Electric Power, tvrtka koja upravlja nuklearkom Onagawa, izvijestio je da voda curi iz bazena za potrošeno gorivo u dva reaktora, ali i iz drugih dijelova elektrane.

>> Novi potresi izazvali paniku u Japanu i Meksiku

>> Japanci ubrizgavaju dušik u oštećene reaktore

Dodali su da je razina radijacije oko elektrane nepromijenjena, piše Timeslive. Nukelarka Onagawa nije u pogonu od razornog potresa koji je pogodio Japan 11. ožujka.

U jučerašnjem potresu poginule su četiri starije osobe, a oko 140 ljudi je ranjeno. Potres se dogodio na dubini od 49 kilometara. Epicentar se nalazio u Tihom oceanu, 66 km istočno od grada Sendaija. Uzbuna na tsunami je brzo proglašena, ali poslije i ukinuta.

Nove štete u nuklearki Fukushima nisu zabilježene, a osoblje koje radi na sanaciji je evakuirano iz preventivnih razloga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene