Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju i tsunami

Novi potresi izazvali paniku u Japanu i Meksiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan je pogodio novi snažan potres jačine 7,4 stupnja po Richteru i odmah je podignuto i upozorenje od tsunamija za sjeveroistočni Japan, ali je ono ubrzo povučeno.

Agencija Reuters prenosi izjave očevidaca iz Tokija, koji kažu kako su se mnoge zgrade tresle od novog potresa. Zasad nema podataka o materijalnoj šteti ili žrtvama.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina" Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

Svjetski mediji prenose kako svih šest reaktora nuklearke Fukushima Daiichi nije pretrpjelo nikakvu dodatnu štetu u novom potresu.

Epicentar potresa je na 333 kilometara udaljenosti od Tokija i na dubini od 25,6 kilometara, prenosi američka geološka služba na svojim stranicama.

>> Potres u Japanu pomaknuo morsko dno 24 metra

Tresao se i Meksiko

Nešto više od sat vremena prije toga južni i središnji dio Meksika pogodio je jak potres jačine 6,5 stupnjeva po Richteru.

Epicentar potresa bio je pored grada las Choapasa, oko 500 kilometara udaljenog od Meksiko Cityja. Potres je u spomenutom gradu poljuljao sve zgrade na nekoliko sekundi, prenosi CBS. U priobalnoj meksičkoj državi Veracruz, ljudi su panično bježali iz domova. Prvi izvještaji govore kako materijalne štete i žrtava nema.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene