Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s radijacijom

Japanci ubrizgavaju dušik u oštećene reaktore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski stručnjaci su ubrizgali velike količine dušika u oštećeni prvi reaktor nuklearne elektrane Fukushime, čime pokušavaju spriječiti da se u reaktoru nagomila eksplozivni vodik, objavila je tvrtka TEPCO koja upravlja elektranom.

Čelnici te kompanije objavili su da se radi samo o preventivnoj mjeri i da su iznimno mali izgledi da ponovo dođe do eksplozija vodika koje su na početku ove nuklearne krize teško oštetile dva reaktora. Oko šest tisuća kubnih metara dušika ubrizgano je u prvi reaktor, a isti se postupak priprema za drugi i treći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 10 PUTA VEĆA RADIJACIJA Zabrinjavajuće vijesti iz Švedske: Otkrivene radioaktivne divlje svinje, 31 godinu nakon Černobila Slika nije dostupna Sigurnost nije ugrožena Krško: Pukla šipka nuklearnog goriva, pala na dno reaktorskog bazena

>> Radioaktivnost vode 5 milijuna puta viša od dopuštene!

Japanska vlada u međuvremenu je priopćila da se stanje u Fukushimi stabiliziralo. 'Podaci pokazuju da du reaktori u stabilnom stanju, ali nismo još izašli iz krize', rekao je njezi glasnogovornik Yukio Edano.Inženjeri su u srijedu uspjeli zaustaviti radioaktivno curenje iz reaktora dva, ali još uvijek moraju ispumpati 11,5 milijuna litara kontaminirane vode natrag u ocean jer više nemaju prostora u skladištu. Voda se koristi za hlađenje reaktora. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene