Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osiguranje pape pojačano je nakon što ga je na Badnju večer, napala Susanna Maiolo.


Osiguranje pape Benedikta XVI. pojačano je nakon što ga je na Badnju večer, neposredno prije polnoćke napala neuravnotežena ženska osoba, tako što je proširen prostor kojim se kreću zaštitari, kao i njihov broj, dok Sveti Otac prolazi između vjernika, izvijestili su mediji.

List Il Giornale je objavio dvije fotografije - na jednoj je prikazan Papa dok vodi misu na središnjem oltaru bazilike sv. Petra, prije i poslije incidenta što ga je prouzročila Susanna Maiolo.

Na fotografijama se vidi da je prostor kojim prolazi Benedikt XVI. proširen za jedan metar sa svake strane, što službi sigurnosti i agentima daje više vremena za pravodobnu reakciju ukoliko se netko previše približi Papi. Na novijoj fotografiji vidljivo je i da je Papa odnedavno okružen četirima agentima zaduženim za osiguranje, umjesto dvojicom koja su do sada obavljala tu zadaću. (Hina)

Vezani članci Angela Merkel Merkel zatražila izglasavanje novog zakona zbog korone, burne reakcije u parlamentu Medicinsko osoblje, ilustracija Čak četiri županije bilježe veći broj preminulih, u jednoj se otvaraju dva dodatna COVID odjela