Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminule obje sijamske blizanke

Nakon Hope, na Božić umrla i Faith

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sijamske blizanke Williams bodrilo je pola svijeta i držalo palčeve ne bi li operacija razdvajanja uspješno prošla. No, za vrijeme rizičnog zahvata život je izgubila malena Hope, a tri tjedan nakon operacije preminula je i Faith.

Malena Fait preminula je jučer, u četvrtom tjednu života. Glasnogovornik bolnice izjavio je kako je djevojčica podlegla brojnim komplikacijama, iako se činilo da je operaciju razdvajanja dobro podnijela, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suza za suzom Mama, pa kako si mogla? Slomilo ju je otkriće da je od sestre mlađa punu minutu! Slika nije dostupna Ovo je preludo Vidjeti da biste vjerovali - kao da ista osoba živi u dva tijela!

>> Hope umrla tijekom operacije

>> FOTO: Sijamske blizanke preživjele unatoč lošim prognozama

Blizanke su rođene 26. studenog. Hope je, zbog premalog opsega svojih pluća, umrla tijekom 11-satne operacije razdvajanja. Sestre su bile spojene vrhom prsnog koša, imale su zajednički jetru no odvojena srca.  

Kirurzi su Faith davali 50 posto šanse za preživljenje nakon što je podvrgnuta drugoj operaciji koja je trebala pospješiti njezin krvotok. 'Cilj operacije bio je osigurati da tijelom kola više krvi, a manje plućima', objasnio je glasnogovornik bolnice te dodao kako je djevojčica nakon srca imala još jednu operaciju kojom su joj zatvorena prsa. 

Roditelji blizanki, 28-godišnji Aled i 18-godišnja Laura Williams iz Shropshirea, danonoćno su bdjeli nad svojom kćerima. Laura je najmlađa majka u Velikoj Britaniji koja je rodila spojene blizance. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene