Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Senida postala Mila

Nakon 16 godina pronašao kći u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muhamed Bećirović godine 1992. u ratnom vihoru ostao je bez supruge i 1-godišnje i 4-godišnje kćeri. Prijavio je nestanak i dao krv za DNK analizu za potrebe identifikacije, a punih 16 godina čekao je vijest koju je nedavno primio. Njegova mlađa kći pronađena je živa i zdrava u Beogradu.

'U svibnju sam dobio poziv iz Beograda. Rečeno mi je da je pronađena moja jedina kći i da je živa. Nisam mogao vjerovati u to što sam čuo i odmah sam otišao u Beograd', ispričao je Muhamed za Dnevni avaz. U glavnom gradu Srbije pronašao je Senidu koju su kao usvojeno dijete pod imenom Mila odgajali Živan i Živka Janković. DNK analiza koja je napravljena u Novom Sadu potvrdila je da je Mila zapravo Senida.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poziv na osnivanje Fonda Apel oca malene Mile: "#svizamilu mora postati #milazasve. Učinimo da ovo vide i čuju svi pa će se zaista i desiti'' Majka oboljele djevojćice Sanja Matijević Rončević (Foto: Dnenvik.hr) Građani još jednom pokazali veliko srce Majka malene Mile na vijest o pronalasku tri potencijalna donora krvotvornih matičnih stanica: "Za Milu to znači život i potencijalno izliječenje"

Ovih dana Muhamed sređuje papirologiju u vezi brisanja njegove kćeri s popisa nestalih. 'Ovo je za mene i za sve koji godinama traže nestale velika sreća. Nadam se da ćemo naći i Muhamedovu suprugu i drugu kći', rekao je Safet Šahmanović iz Crvenog križa. Dodao je kako Muhamedova kći trenutno sređuje putovnicu kako bi mogla otputovati kod oca u Njemačku.

Senida se navikava na novi život, a otac joj je ispričao da su joj majka i sestra nestale, pa će ih zajedno nastaviti tražiti. Safet Šahamanović kaže kako je stupio u kontakt sa Živanom i Živkom Jankovićem, usvojiteljima Senide. Oni su djevojčicu uzeli iz sirotišta u Sremskoj Mitrovici. Tvrde da neće raditi nikakve smetnje ukoliko se Mila, odnosno Senida, odluči živjeti s ocem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene