Obavijesti Video Pretražite Navigacija
14-godišnja djevojčica

Nakon 13 godina pojela žlicu krute hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžerica koju su njezin cijeli život hranili na cjevčicu, napokon je pojela prvi kruti obrok, zahvaljujući transplantaciji pluća.

Chloe Baker, 14-godišnja Britanka boluje od cistične fibroze te je preživljavala hraneći se visoko kaloričnim mlijekom posljednjih 13 godina. Prije četiri mjeseca, djevojčica je bila preslaba da bi hodala, disala ili čak jela bez pomoći, piše Daily Mail. Liječnici su na joj pluća transplanitriali u siječnju na desetosatnoj operaciji. 14-godišnjakinja je počela jesti i hodati nakon samo nekoliko dana od transplatacije oba plućna krila.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Prvi put u RH: Pacijentu Nikši transplantirana pluća - 6 ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Nikšina nova pluća, prva transplantirana u Hrvatskoj, prodisala su: "Sada napokon, napokon mogu duboko udahnuti..."

Cistična fibroza je poremećaj koji utječe na probavni sistem, znojne žlijezde i pluća, a otežava protok zraka. Majka djevojčice je presretna što se njezina kćer brzo oporavila i što napokon može normalno živjeti. Chloe je počela ići u školu, provoditi vrijeme sa prijateljima i uživati u hrani. 'Presretna sam što sa prijateljima mogu izaći vani, igrati se u parku, šetati od škole do kuće, kao i izvesti psa van', kaže sretna Chloe. 'Bila sam prilično uplašena prije operacije i nisam bila sigurna želim li ići na transplantacijsku listu. Ipak, sve je bilo vrijedno ovoga što sada imam', zaključila je Chloe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene