Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuba pušta političkog zatvorenika

Najduže zatvoreni neprijatelj države ide na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuba će na slobodu pustiti Adriana Alvareza Arencibiau, političkog zatvorenika s najdužim stažom u zemlji.

Naime, Kuba provodi u posljednje vrijeme politiku u kojoj se neprijatelji države puštaju na slobodu i šalju u druge države. Tako je na red stigao i nesretni Alvarez koji je zatvoren od 1985. godine, a koji će biti poslan u Španjolsku. 44-godišnji Alvarez je prije 26 godina krao puške dok je bio u kubanskoj vojsci zbog čega je osuđen na kaznu zatvora od 30 godina jer su mu dokazali kako je s tim oružjem htio poduzeti određene akcije protiv države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obećao reforme Raul Castro: Ili ćemo ispraviti pogreške ili ćemo potonuti Slika nije dostupna Neostvareni ciljevi VIDEO: Kuba bijesna zbog igrice 'Ubij Fidela Castra'

>> Kuba ukida 500.000 radnih mjesta

Njegova obitelj je presretna zbog novih vjesti jer se oslobađanju nisu ni nadali. Dogovor je postignut zahvaljujući katoličkoj crkvi koja je s državom dogovorila oslobađanje 52 Kubanaca te ih je na slobodi zasad 39.. Svaki od njih u novu državu može povesti sa sobom i članove obitelji, no Alvarezu su broj članova ograničili na šest.

Ovim postupkom Kuba reagira na međunarodne pritiske jer je tijekom štrajka glađu u zatvoru nedavno umro jedan disident koji je tražio bolje uvjete. Tako je cilj predsjedniak Raula Castra osloboditi sve političke zatvorenike te tako smiriti svjetsku javnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene