Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kuba će na slobodu pustiti Adriana Alvareza Arencibiau, političkog zatvorenika s najdužim stažom u zemlji.


Naime, Kuba provodi u posljednje vrijeme politiku u kojoj se neprijatelji države puštaju na slobodu i šalju u druge države. Tako je na red stigao i nesretni Alvarez koji je zatvoren od 1985. godine, a koji će biti poslan u Španjolsku. 44-godišnji Alvarez je prije 26 godina krao puške dok je bio u kubanskoj vojsci zbog čega je osuđen na kaznu zatvora od 30 godina jer su mu dokazali kako je s tim oružjem htio poduzeti određene akcije protiv države.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Kuba bijesna zbog igrice 'Ubij Fidela Castra' Slika nije dostupna Kuba ukida 500.000 radnih mjesta

>> Kuba ukida 500.000 radnih mjesta

Njegova obitelj je presretna zbog novih vjesti jer se oslobađanju nisu ni nadali. Dogovor je postignut zahvaljujući katoličkoj crkvi koja je s državom dogovorila oslobađanje 52 Kubanaca te ih je na slobodi zasad 39.. Svaki od njih u novu državu može povesti sa sobom i članove obitelji, no Alvarezu su broj članova ograničili na šest.

Ovim postupkom Kuba reagira na međunarodne pritiske jer je tijekom štrajka glađu u zatvoru nedavno umro jedan disident koji je tražio bolje uvjete. Tako je cilj predsjedniak Raula Castra osloboditi sve političke zatvorenike te tako smiriti svjetsku javnost.