Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neostvareni ciljevi

VIDEO: Kuba bijesna zbog igrice 'Ubij Fidela Castra'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka videoigrica u kojoj igrači pokušavaju ubiti revolucionarnog vođu Fidela Castra izazvala je ogorčene reakcije na Kubi koja tvrdi da Sjedinjene Države pokušavaju virtualno ostvariti ono što im nije uspjelo u zbilji.

'Američka vlada pokušava virtualno ostvariti ono što nije postigla u više od 50 godina', piše na portalu kubanske vlade www.cubadebate.cu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporavlja se Castro Slika nije dostupna Raul Castro: Fidel se oporavlja i država je sigurna

>> Uz Castrov 'blagoslov' otvoren Katolički centar na Kubi

Dio igre smješten je u razdoblje Hladnog rata. Igrači se probijaju kroz Rusiju, Vijetnam i Kubu gdje u lovu na Castra po ulicama Havane otvaraju vatru na neprijateljske borce.

Kubanski dužnosnici tvrde da videoigrica 'stimulira sociopatska stajališta' među američkom mladeži i odražava stvarnost jer je SAD više od 600 puta pokušao ubiti Castra otkako je on 1959. došao na vlast i Kubu pretvorio u komunističku državu.

Očekuje se da će nova igrica iz Acitvisionove serije Call of Duty: Black Ops postići velik uspjeh.

Fidel Castro (84), vodio je Kubu 49 godina do 2008., kada je zbog bolesti dužnost predao mlađemu bratu Raulu, a danas uglavnom u kolumnama komentira međunarodne zbivanja. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene