Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Haroon Aswat organizirao je kampove za obulu terorista, u Americi.


Psihički bolesnik koji je bio jedan od najbližih suradnika radikalnog islamskog propovjednika Abu Hamze osuđen je u ponedjeljak za terorizam jer je u Sjedinjenim Američkim Državama organizirao kamp Al-Kaide za obuku militanta.

Haroon Aswat, 40-godišnji paranoidni šizofreničar, kriv je za pružanje podrške Al-Kaidi. Dobio je 10 godina zatvora, javlja AFP.

Prema optužnici Aswat je organizirao kamp za obuku terorista u Blyju, u Oregonu, i to između lipnja 2000. u prosinca 2001. godine za sve koji su željeli ići boriti se u Afganistan. Radio je to u dogovoru s Abu Hamzom koji je prošle godine također osuđen u SAD za 11 otmica i terorizam.

Vezani članci Slika nije dostupna Kenija bombardirala dva logora al Šababa u Somaliji Slika nije dostupna Islamistički terorizam tek počinje!

Mentor terorista iz Francuske: 'Njega je Al Kaida zadužila da sije strah Europom'

Aswat je uhićen 2005. godine u Zambiji, izručen Velikoj Britaniji gdje je bio u psihijatrijskoj ustanovi prije izručenja SAD, 2008. godine.

FBI je došao do njegovog imena u kući Khalida Sheikha Mohammeda u Pakistanu, jednog od organizatora napada na američke 'blizance'.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook