Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio ministar

Na veleposlanstvo u Washingtonu bačena dva molotovljeva koktela

Američka policija ispred veleposlanstva Kube u Washingtonu
Američka policija ispred veleposlanstva Kube u Washingtonu Foto: Afp
Muškarac je s dva molotovljeva koktela napao veleposlanstvo Kube u Washingtonu.

Ministar vanjskih poslova Kube Bruno Rodriguez objavio je da je veleposlanstvo Kube u Washingtonu napadnuto s dva molotovljeva koktela. Dodao je da je taj teroristički napad počinila jedna osoba i da nitko nije ozlijeđen.

Ovo je drugi napad na veleposlanstvo Kube u Washingtonu u posljednjih nekoliko godina. U travnju 2020. muškarac je počeo pucati na zgradu ambasade, ali nije uspio nikoga ozlijediti. Međutim, u zidovima su ostale rupe od metaka, razbijeni su prozori i ulična svjetiljka ispred zgrade. Zbog napada je uhićen 42-godišnji muškarac.

  Pročitajte i ovo Hrvatska policija upala na Liberland Odmah počeli s obnovom VIDEO Troje uhićenih uz primjenu sile u Liberlandu: "Samo želim da mi pokažete identifikaciju"

Do najnovijeg napada došlo je nakon što se predsjednik Kube Miguel Diaz-Canel vratio u Havanu nakon što je sudjelovao na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku.

"Protukubanske grupe okreću se terorizmu kada osjete da neće biti kažnjene, na što je Kuba više puta upozorila vlasti u SAD-u", istaknuo je Rodriguez nakon napada koji se dogodio u nedjelju navečer, izvijestio je Barrons.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene